Σνακ στη δουλειά: Η σωστή προετοιμασία είναι το κλειδί για να «τσιμπάτε» έξυπνα στο γραφείο

  • Iatropedia newsroom
σνακ στο γραφείο
Είστε πολλές ώρες στο γραφείο και λιγουρεύεστε ένα σνακ... Δείτε μερικούς τρόπους για να φάτε ένα μικρό αλλά υγιεινό γεύμα, χωρίς να «ξεφύγετε».

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να θέλετε να «τσιμπολογήσετε» όσο είστε στο γραφείο, αλλά το είδος του σνακ που θα επιλέξετε έχει σημασία.

Συνήθως, κάτι μας «τραβάει» σε πιο ανθυγιεινές επιλογές υψηλές σε σάκχαρα και λιπαρά, όπως γλυκά, χυμοί με ζάχαρη, πατατάκια κ.ά. Η σωστή προετοιμασία και η πρόσληψη περισσότερων πρωτεϊνών θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την διατροφή σας στο γραφείο.

Προετοιμάστε τα σνακ της εβδομάδας από την Κυριακή

Πολλοί άνθρωποι μαγειρεύουν τα γεύματά τους για όλη την εβδομάδα από την Κυριακή για να τα έχουν έτοιμα τις ημέρες που δουλεύουν.

Μπορείτε, λοιπόν, να κάνετε το ίδιο και για τα σνακ, πέρα από το κύριο γεύμα.

Η προετοιμασία των σνακ μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε πιο υγιεινές επιλογές, από το να φάτε ό,τι βρείτε μπροστά σας στο γραφείο την ώρα που θα πεινάσετε.

Ιδέες για εύκολα σνακ:

  • Κομμάτια καρότου με χούμους ή φυστικοβούτυρο.
  • Υγιεινά μάφινς που μπορείτε να ψήσετε το Σαββατοκύριακο.
  • Μείγμα ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων.
  • Γιαούρτι με γκρανόλα και μέλι.
  • Κράκερ ή κριτσίνια ολικής αλέσεως και τυρί.

Επιλέξτε σνακ με πρωτεΐνη

Αν θέλετε να εξαλείψετε τα αισθήματα πείνας μεταξύ των γευμάτων, τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό.

Αυτό συμβαίνει καθώς οι πρωτεΐνες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αφομοιωθούν, κάτι που μπορεί να σας κάνει να νιώθετε γεμάτοι για περισσότερη ώρα. Αυτή η αργή διαδικασία βοηθά επίσης στην εξομάλυνση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, ενώ παράλληλα σας προσφέρει ενέργεια.

Δείτε επίσης: Οι ιδανικοί χυμοί φρούτων για να δροσιστείτε τις ημέρες του καύσωνα

 

Ιδέες για σνακ με περισσότερη πρωτεΐνη:

  • Ξηροί καρποί.
  • Edamame.
  • Φέτες γαλοπούλας.
  • Γιαούρτι.
  • Τυρί κότατζ.
  • Βραστά αυγά.

Φάτε περισσότερα φρούτα

Τα φρούτα εκτός από το ιδανικό σνακ για το καλοκαίρι, μπορεί να γίνει και το ιδανικό σνακ για το γραφείο.

Κόψτε λίγο καρπούζι και αποθηκεύστε το στο ψυγείο του γραφείου, πάρτε ένα σακουλάκι με σταφύλια, κεράσια, ροδάκινα, ή απλώς πάρτε ένα μήλο ή μια μπανάνα στη τσάντα σας.

Επίσης, πέρα από όλα τα θρεπτικά συστατικά, οι φυτικές ίνες των φρούτων μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μέσα στην ημέρα.

Δείτε επίσης: Καρπούζι, πεπόνι: Τα οφέλη από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού

Μην ξεχνάτε το νερό

Ένα σκαν σίγουρα βοηθάει στο να αντιμετωπίσετε τις λιγούρες σας, αλλά δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε και το νερό. Μείνετε ενυδατωμένοι καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας. Καλό θα ήταν, ακόμα και όταν τρώτε το σνακ σας, να πάρετε για λίγο τα μάτια σας από την οθόνη του υπολογιστή και να επικεντρωθείτε σε αυτό που τρώτε. Αυτό θα βοηθήσει αρκετά στην διαδικασία της πέψης.

Ωστόσο, δεν είναι κακό μια στο τόσο να φάτε και κάτι «ανθυγιεινό». Ένα κομμάτι κέικ, ένα μπισκότο ή ένα αναψυκτικό (αν κάνει και πολύ ζέστη), δεν θα πρέπει να σας κάνουν να νιώσετε άσχημα.

Φωτογραφία: iStock