ABS: Το σπάνιο σύνδρομο που λίγο έλειψε να βάλει στη φυλακή έναν αθώο

  • Iatropedia newsroom
αλκοόλ και οδήγηση
Τον έπιασαν επειδή οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. Αθωώθηκε γιατί το αλκοόλ το έφτιαχνε ο ίδιος ο οργανισμός του!

Στην αθώωση ενός άνδρα που κατηγορήθηκε ότι οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ προχώρησε βελγικό δικαστήριο, όταν διαπιστώθηκε ότι έπασχε από ένα εξαιρετικά σπάνιο σύνδρομο, το σύνδρομο ABS, που κάνει τον οργανισμό να παράγει μόνος του αλκοόλ.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, Anse Ghesquiere, ήταν «ατυχής σύμπτωση» ότι ο πελάτης της εργαζόταν σε ζυθοποιείο, αλλά οι τρεις γιατροί που τον εξέτασαν επιβεβαίωσαν όλοι ότι είχε ABS.

Τα βελγικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως στην ετυμηγορία ο δικαστής τόνισε ότι ο κατηγορούμενος δεν παρουσίαζε συμπτώματα μέθης.

Σύμφωνα με τη Lisa Florin, κλινική βιολόγο στο βελγικό νοσοκομείο AZ Sint-Lucas, τα άτομα που έχουν το συγκεκριμένο σύνδρομο παράγουν τον ίδιο τύπο αλκοόλ που απαντάται και στα αλκοολούχα ποτά, αλλά γενικά αισθάνονται λιγότερα τα αποτελέσματά του.

Οι άνθρωποι δεν γεννιούνται με το σύνδρομο ABS, αλλά μπορούν να το αναπτύξουν όταν έχουν ήδη κάποια άλλη πάθηση που σχετίζεται με το έντερο.

Οι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν συμπτώματα που παραπέμπουν σε τοξίκωση από αλκοόλ, όπως μπερδεμένη ομιλία, αστάθεια στο περπάτημα, απώλεια κινητικών λειτουργιών, ζάλη και ρέψιμο.

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τέσσερις στους δέκα Έλληνες δεν είναι και τόσο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους

Μπορώ να πιω αλκοόλ όσο παίρνω αντιβίωση;

Λιστερίωση: Από την καπνιστή πέστροφα μέχρι vegan τυριά – Ποια τρόφιμα θεωρούνται υψηλού κινδύνου