Iatropedia

FARAN: “70 χρόνια όραμα, ανάπτυξη και στρατηγικές συνεργασίες”

Η FARAN είναι μία από τις πιο ιστορικές Φαρμακευτικές Εταιρίες στην Ελλάδα, από το 1950. Φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ίδρυσή της.

Με όραμα και στόχο να προσφέρει σταθερά καταξιωμένες θεραπευτικές προτάσεις uψηλής ποιότητας και θεραπευτικής αξίας, η εταιρεία FARAN επιμένει στις επιλεγμένες διεθνείς συνεργασίες και προσφέρει θεραπευτικές λύσεις σε ένα ευρύ φάσμα νοσημάτων στο χώρο της Ογκολογίας, Αιματολογίας, Νεφρολογίας, Ενδοκρινολογίας, Ρευματολογίας, Ορθοπεδικής, Παθολογίας και Γυναικολογίας.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 70 χρόνων παρουσίας της, ο Διευθύνων Σύμβουλος της FARAN, Mάριος Κάτσικας, μιλά για το όραμα και τα σχέδια της εταιρείας

Η FARAN είναι μια ιστορική Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία, που έχει όραμα να προσφέρει καταξιωμένες θεραπευτικές προτάσεις υψηλής ποιότητας και θεραπευτικής αξίας, σύγχρονης φαρμακευτικής τεχνολογίας και τεκμηριωμένης ασφάλειας. Έχουμε θέσει τον πήχη ψηλά και στόχος μας είναι να αποτελέσουμε μέτρο σύγκρισης για κάθε θεραπευτική κατηγορία στην οποία δραστηριοποιούμαστε.

Το όνομa FARAN έχει διαχρονικά την εμπιστοσύνη της Ιατρικής Κοινότητας οπότε αξιοποιήσαμε αυτή την κληρονομιά και με επιλεγμένες διεθνείς συνεργασίες προσφέρουμε θεραπευτικές λύσεις σε ένα ιδιαιτέρως ευρύ φάσμα νοσημάτων το οποίο επεκτείνουμε συνεχώς. Βρισκόμαστε στο χώρο της Ογκολογίας, της Αιματολογίας, της Νεφρολογίας, της Ορθοπαιδικής, της Ρευματολογίας, της Ενδοκρινολογίας, της Γυναικολογίας, της Εσωτερικής Παθολογίας, των ΩΡΛ και της Πνευμονολογίας.

Όπως σας είπα, συστατικό στοιχείο της φιλοσοφίας της εταιρείας αποτελεί η ανάπτυξη και η ενίσχυση της παρουσίας της μέσα από συνεργασίες με κορυφαίους φαρμακευτικούς οίκους διεθνώς, Οπότε είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση για να βρούμε ευκαιρίες και προϊόντα για να συνεχίσουμε να διευρύνουμε, τις συνεργασίες μας κάνοντας έτσι πράξη τη δέσμευσή της εταιρείας προς τον Έλληνα ασθενή και το σύστημα υγείας. Δηλ. να προσφέρουμε καταξιωμένες θεραπευτικές επιλογές υψηλής ποιότητας & θεραπευτικής αξίας για την αντιμετώπιση των σοβαρών ασθενειών.

Όλες οι συνεργασίες που έχουμε συνάψει είναι σημαντικές για διαφορετικούς λόγους στις διαφορετικές θεραπευτικές κατηγορίες. Ενδεικτικά σας αναφέρω κάποιες από αυτές: Η συνεργασία μας με την Novartis Hellas και τη Sandoz ενισχύουν το θεραπευτικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας στον τομέα της θεραπευτικής Ογκολογίας, με τον Ιαπωνικό Φαρμακευτικό Οίκο MEIJI στο τομέα των λοιμώξεων, με τη Sandoz μέλος του ομίλου Novartis, στο χώρο της Βιοτεχνολογίας.

Είναι αποδεκτό από όλους ότι ο κλάδος έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στο περιβάλλον της πανδημίας, καθώς έγινε κατανοητή η συνεισφορά της φαρμακοβιομηχανίας τόσο στο επίπεδο της υγείας με την αναζήτηση φαρμάκων, διαγνωστικών τεστ και εμβολίων, όσο και με τις προσφορές των εταιρειών στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Το θέμα, κατά τη γνώμη μου, είναι πέρα από τις εντυπώσεις, να κερδίσουμε και την ουσία! Και αυτό θα γίνει εφόσον αξιοποιήσουμε την ευκαιρία, ως κλάδος και ειδικότερα ως ελληνικές εταιρίες για να δείξουμε την αξία μας και τη συνεισφορά μας και στο ΑΕΠ, με τη λειτουργία μας και τις εξαγωγές και στις θέσεις εργασίες και στις δυνατότητες που έχουμε να καλύψουμε τις ανάγκες σε φάρμακα τη χώρα μας σε ποσοστό πάνω από 70%. Η κρίση της πανδημίας έφερε στο προσκήνιο δυναμικά τη στρατηγική σημασία της ύπαρξης ισχυρής εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας. Μην ξεχνάμε ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες στην Ελλάδα, κράτησαν όρθιο το σύστημα της φαρμακευτικής φροντίδας, την ίδια την ώρα που άλλες χώρες πάσχιζαν να εξασφαλίσουν επάρκεια σε βασικά φάρμακα.

Με τρείς λέξεις: Yπερηφάνεια, Ευθύνη, Πρόκληση. Εξηγούμαι. Είμαστε υπερήφανοι γιατί μια από τις ιστορικότερες Ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες με συνεχή παρουσία σχεδόν 70 ετών στην ελληνική φαρμακευτική αγορά συνεχίζει να εξελίσσεται με την ίδια ένταση απαντώντας στις σύγχρονες προκλήσεις του τομέα της υγείας, με υψηλής ποιότητας και τεκμηριωμένης ασφάλειας θεραπευτικές προτάσεις. Ευθύνη, απέναντι στους Έλληνες Ασθενείς για την προσφορά καταξιωμένων θεραπευτικών προτάσεων για την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών. Και πρόκληση όπως ήδη έχω αναφέρει να αποτελέσουμε μέτρο σύγκρισης για κάθε θεραπευτική κατηγορία στην οποία δραστηριοποιούμαστε.