Αλλά υπάρχουν πολλοί που προτιμούν τα αυγά τους “μελάτα” και ανησυχούν, μήπως αυτή η μέθοδος δεν σκοτώνει επαρκώς το βακτήριο της σαλμονέλας.
Για την αποφυγή μόλυνσης από σαλμονέλα, τα αυγά πρέπει να μαγειρεύονται έως ότου τόσο η λευκή σάρκα, όσο και ο κρόκος είναι στερεά.
Τα φαγητά που περιέχουν αυγό πρέπει να μαγειρεύονται τουλάχιστον στους 70° C!
Διαβάστε επίσης: Αυγά – υγεία: Τι μπορεί να δείχνει το χρώμα που έχει ο κρόκος
Αν σας αρέσει “μελάτο” το αυγό ή χρειάζεστε ένα ωμό αυγό για το φαγητό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ήδη παστεριωμένο, το οποίο έχει θερμανθεί σε μία θερμοκρασία που σκοτώνει τα βακτηρίδια.
Εάν μαγειρεύετε το μη-παστεριωμένο αυγό, μόνο έως ότου ο κρόκος είναι ακόμα υγρός (μελάτο), δεν θα φτάσει σε μια αρκετά υψηλή θερμοκρασία για να εξοντωθούν όλα τα βακτήρια, με αποτέλεσμα να διατρέχετε αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης.
Αν αυτό είναι ή όχι αποδεκτός κίνδυνος υγείας, είναι επιλογή σας!
Πηγή: http://www.thekitchn.com
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πόσο διαρκούν τα αυγά στο ψυγείο μετά την ημερομηνία λήξης
Σαλμονέλα: Ποια είναι τα συμπτώματα που την αποκαλύπτουν
Αυγά: Το κόλπο για να τα βράζετε πάντα ακριβώς όπως σας αρέσουν
φωτό: iStock