Η θεραπεία για την ακμή περιλαμβάνει κυρίως συνταγογραφούμενα χάπια που επηρεάζουν τις ορμόνες. Οι ειδικοί δεν έχουν καταλήξει ακόμη ακριβώς στο πως η διατροφή μπορεί να επηρεάζει την ακμή.
Ωστόσο, σύμφωνα με μελέτες, υπάρχουν κάποια τρόφιμα που περιέχουν θρεπτικά συστατικά και μέταλλα και μπορεί να βοηθήσουν το δέρμα μας και τα «φουντώματα» που μπορεί να μας προκαλεί η ακμή.
Συνήθως, τα τρόφιμα που προτείνονται είναι αυτά που είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ενώ καλό θα ήταν να αποφεύγονται γαλακτοκομικά προϊόντα και τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη.
Δείτε επίσης: Υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα: Αυξάνουν την ποσότητα λίπους στους μυς των μηρών
Ποια τρόφιμα μπορούν να μειώσουν τις εξάρσεις της ακμής
Τρόφιμα με ψευδάργυρο
- όσπρια (φακές, ρεβύθια)
- σπόροι κολοκύθας
Τρόφιμα με βιταμίνη Ε
- ξηροί καρποί, όπως καρύδια
- αβοκάντο
- κρόκοι αυγών
- φυλλώδη πράσινα λαχανικά, όπως το σπανάκι
Τρόφιμα με βιταμίνη D
- μοσχαρίσιο συκώτι
- μανιτάρια
Τρόφιμα με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα
- ψάρια
- τόφου
Άλλα τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και μέταλλα που βοηθούν στο να διατηρούμε υγιές το δέρμα μας είναι τα δημητριακά ολικής αλέσεως και η μαύρη σοκολάτα.
Δείτε επίσης: Ακμή: Πώς μπορούν να βελτιώσουν το δέρμα τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα
Φωτογραφία iStock