Δυσκοιλιότητα στις διακοπές: Οι τροφές που θα σας βοηθήσουν
Έτσι, στις διακοπές, η δυσκοιλιότητα είναι ένα από τα πρώτα και πιο βασικά συμπτώματα αυτής της αλλαγής ρυθμού στην βιολογική λειτουργία του οργανισμού.
Ως δυσκοιλιότητα περιγράφεται γενικά η κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο έχει λιγότερες από τρεις κενώσεις του παχέος εντέρου την εβδομάδα.
Και παρόλο που η δυσκοιλιότητα μπορεί να προκληθεί από ιατρικές παθήσεις (υποθυρεοειδισμός, φλεγμονώδης νόσος του εντέρου), φάρμακα (παυσίπονα, αντικαταθλιπτικά) και άλλους παράγοντες που μπορεί να είναι έξω από τον έλεγχό μας, για τους περισσότερους από εμάς, είναι μια κατάσταση που προκαλείται από ό,τι τρώμε, ή , μάλλον, δεν τρώμε.
Δείτε ποιες τροφές θα σας βοηθήσουν πολύ να επαναφέρετε το εντερικό σας σύστημα σε μια ισορροπία:
Δαμάσκηνα
Υπάρχει ένας λόγος που είναι γνωστή τροφή στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες είναι αυτό που αυξάνει τον όγκο των κοπράνων σας, έτσι ώστε να μπορεί να κινείται κατά μήκος του εντέρου με εύρυθμο τρόπο. Ένα δαμάσκηνο περιέχει περίπου 1 γραμμάριο ινών. Έχουν επίσης φρουκτάνες, σορβιτόλη και σάκχαρα που μπορεί να έχουν καθαρτική δράση.
Λιναρόσπορος
Αρκεί μία κουταλιά από τριμμένο σπόρο λιναριού για να πάρετε 2 γραμμάρια ινών. Και μπορείτε να το προσθέσετε σε πολλά γεύματα, όπως στα δημητριακά σας το πρωί ή στις σαλάτες σας την υπόλοιπη ημέρα. Ωστόσο, μην καταναλώνετε τους λιναρόσπορους ολόκληρους, αφού, αν δεν είναι σε μορφή σκόνης (τριμμένοι) δεν διασπώνται από το στομάχι και το έντερο και δεν σας προσφέρουν τα θρεπτικά τους συστατικά.
Σπανάκι
Μία κούπα μαγειρεμένο σπανάκι περιέχει 4 γραμμάρια ινών, αλλά είναι και πολύ καλή πηγή μαγνησίου. Το συγκεκριμένο μέταλλο βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση του νερού από άλλες τροφές και αυτό συμβάλλει στην πιο ομαλή κίνηση του εντέρου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δυσκοιλιότητα: Ποια είναι η μοναδική πρακτική λύση μακροπρόθεσμα
Δυσκοιλιότητα: Πώς προκαλείται στο παιδί και πώς θα την καταλάβετε
Διακοπές: Οι κρυφοί κίνδυνοι υγείας σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια
Διάρροια: Τι πρέπει να ξέρετε πριν πάτε διακοπές – Ποιοι κινδυνεύουν πιο πολύ