Iatropedia

ΕΕΚΕ: Τι να προσέχετε όταν αγοράζετε μπακαλιάρο – Πώς θα τον ξεχωρίσετε από το λινγκ

Τι να προσέχετε στις ταμπέλες των ιχθυοπωλείων και τι στο ψάρι. Τα χαρακτηριστικά του καλού μπακαλιάρου.

Πρακτικές συμβουλές για να βεβαιωθείτε πως ο μπακαλιάρος που αγοράζετε είναι αυθεντικός και έχει την καλύτερη δυνατή ποιότητα, εξέδωσε η Ένωση Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδος (ΕΕΚΕ).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, κάθε χρόνο στη γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου της Ελληνικής Επανάστασης η πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών προγραμματίζουν να καταναλώσουν μπακαλιάρο.

Επειδή, όμως, ο μπακαλιάρος είναι τόσο δημοφιλής «δίνεται η ευκαιρία σε επιτήδειους να παραπλανήσουν το καταναλωτικό κοινό, προσφέροντάς του με την ίδια τιμή ένα άλλο ψάρι το οποίο παρουσιάζεται ως μπακαλιάρος, πλην όμως δεν είναι. Το ψάρι αυτό λέγεται λίνγκ και ήδη έχουμε διαπιστώσει ότι βρίσκεται στις προθήκες των ιχθυοπωλείων», τονίζει.

Τι να προσέξετε

Για να διαλέξετε, λοιπόν, αληθινό μπακαλιάρο και όχι λίνγκ, η ΕΕΚΕ εφιστά την προσοχή στα εξής:

Φωτογραφία: iStock