ΕΦΕΤ: Έξαρση τροφιμογενών νοσημάτων – Τι είναι και πως ταξινομούνται
Με σχετική του ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο ΕΦΕΤ ενημερώνει το κοινό σχετικά τις εξάρσεις τροφιμογενών νοσημάτων.
Τι αναφέρει ο ΕΦΕΤ για τα τροφιμογενή νοσήματα
Μια έξαρση τροφιμογενούς νοσήματος μπορεί να οριστεί ως ένα περιστατικό κατά το οποίο δύο ή περισσότεροι άνθρωποι αναπτύσσουν την ίδια ασθένεια ή λοίμωξη μετά την κατανάλωση ενός όμοιου μολυσμένου τροφίμου.
Η σοβαρότητα της νόσου ποικίλλει από άνθρωπο σε άνθρωπο, με επιπτώσεις που κυμαίνονται από ήπια έως σοβαρή ασθένεια ή ακόμη και θάνατο.
Ανάλογα με την ισχύ των αποδεικτικών στοιχείων που συνδέουν τις εστίες έξαρσης τροφιμογενών νοσημάτων με το ύποπτο τρόφιμο, έχουμε:
- Εξάρσεις με ισχυρές ενδείξεις
- Εξάρσεις με ασθενείς ενδείξεις
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παστεριωμένα και μη παστεριωμένα προϊόντα: Τι διαφορές έχουν – Τα υπέρ και κατά της παστερίωσης
Μην κάνετε ποτέ αυτό πριν πλύνετε φρούτα και λαχανικά
φωτό: iStock