Iatropedia

ΕΦΕΤ: Τα πέντε «κλειδιά» για ασφαλέστερα τρόφιμα

Τα πέντε "κλειδιά" του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) για ασφαλέστερα τρόφιμα.

Κάθε φορά που επιλέγουμε και χειριζόμαστε τρόφιμα με βάση τα πέντε «κλειδιά» για ασφαλέστερα τρόφιμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), τότε δρούμε ως υπεύθυνοι διαχειριστές της επικινδυνότητας.

Αυτά είναι:

  1. Διατηρούμε τα χέρια, τα σκεύη και τις επιφάνειες χειρισμού τροφίμων καθαρές
  2. Διατηρούμε χωριστά τα μαγειρεμένα ή έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα (π.χ. σαλάτες) από τα ωμά
  3. Μαγειρεύουμε καλά το φαγητό μας
  4. Διατηρούμε τα τρόφιμα σε ασφαλείς θερμοκρασίες
  5. Χρησιμοποιούμε ασφαλές νερό και πρώτες ύλες

Αναλυτικά οι συμβουλές του ΕΦΕΤ για πιο ασφαλή τρόφιμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φαινυλκετονουρία: Τι είναι και τι ρόλο παίζει η ασπαρτάμη – Τι λέει ο ΕΦΕΤ για τη σωστή διατροφή

Υδρογονάνθρακες ορυκτελαίων σε τρόφιμα: Ποιοι είναι πιθανώς επικίνδυνοι και ποιοι ασφαλείς – Τι ανακοίνωσαν ΕΦΕΤ και EFSA

Οδηγίες ΕΦΕΤ: Πώς καθαρίζουμε σωστά τις επιφάνειες για την προετοιμασία των γευμάτων στο σπίτι

ΕΦΕΤ: Συμβουλές για την υγιεινή και την ασφάλεια των εορταστικών τροφίμων και την προστασία από πρακτικές παραπλάνησης

φωτό: iStock