Iatropedia

Η Κρητική Διατροφή στο επίκεντρο διεθνούς συνεδρίου για την υγεία και την ευεξία

Typical Greek delicious meal served in all restaurant of Greece. Taken in Naxos

Kεντρικός ομιλητής στο συνέδριο θα είναι ο καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος διατροφής της σχολής δημόσιας υγείας του Harvard Φρανκ Χου

Η Κρητική Διατροφή και η αξία της θα βρεθούν στο επίκεντρο διεθνούς συνεδρίου για την υγεία και την ευεξία που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο στο Ηράκλειο με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Ο καθηγητής ιατρικής και δημόσιας υγείας στο Πανεπιστήμιο του Harvard δρ Στέφανος Κάλης και ο Διευθυντής Λειτουργίας της Grecotel Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης επισκέφθηκαν σήμερα τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον ενημέρωσαν για το 3ο Διεθνές Συνέδριο Ελληνικού Κέντρου Αριστείας για την υγεία και την ευεξία που θα πραγματοποιηθεί από 20 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Amirandes Grecotel.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο προκειμένου να στηριχθεί η υποψηφιότητα της Περιφέρειας Κρήτης ως γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης με κύριο θέμα του ο «Κρητικός τρόπος ζωής: Παρελθόν και μέλλον».

Περισσότεροι από 150 επιστήμονες από την ιατρική κοινότητα από όλο τον κόσμο θα συμμετέχουν στο συνέδριο και, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Αριστείας για την Υγεία και την Ευεξία, κ. Κάλης, κεντρικός ομιλητής στο συνέδριο θα είναι ο καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος διατροφής της σχολής δημόσιας υγείας του Harvard Φρανκ Χου.

Ο κ. Αρναουτάκης ευχαρίστησε τόσο για την ενημέρωση όπως επίσης για τη στήριξη του διεθνούς συνεδρίου στην υποψηφιότητα της Περιφέρειας Κρήτης ως γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης.

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απώλεια βάρους: Γιατί δεν είναι καλό να χάσουμε 5 κιλά «με τη μία»

Νοσοκομείο Λήμνου: Ένα νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας έφεραν στο φως οι γιατροί

Οργασμός: Το «φάρμακο» για την ανακούφιση από τον πόνο και τη μείωση του στρες