Iatropedia

Καύσωνας: Κίνδυνος δηλητηρίασης από αλλοιωμένες τροφές – Τι να προσέχετε!

Ο καύσωνας συνοδεύεται από πολλές παράπλευρες επιπτώσεις, πέραν της προφανούς θερμικής εξάντλησης για τον οργανισμό. Ένα παράδειγμα είναι και οι τροφές, οι οποίες επηρεάζονται σημαντικά λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Καύσωνας – Είναι σημαντικό να ακολουθείτε ασφαλείς πρακτικές χειρισμού των τροφών ανά πάσα στιγμή και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των περιόδων καύσωνα, προκειμένου να μειώνετε στο ελάχιστο την πιθανότητα κάποιας ασθένειας, που σχετίζεται με την αλλοίωση των τροφών.

Η τροφική δηλητηρίαση συχνά προκαλείται από βακτήρια σε τροφές, οι οποίες έχουν αποθηκευτεί με λάθος τρόπο, ή δεν έχουν μαγειρευτεί σωστά. Τα βακτήρια μπορούν να αναπτυχθούν πολύ πιο γρήγορα σχετικά σε τροφές που δεν διατηρούνται στην σωστή θερμοκρασία, εξαιτίας της μεγάλης ζέστης και αυτό αυξάνει τον κίνδυνο δηλητηρίασης.

Συντήρηση των τροφίμων εν μέσω καύσωνα

Όταν ταξιδεύετε με φαγητό στις αποσκευές

http://www.public.health.wa.gov.au