Iatropedia

Κόκκινες πιπεριές: Τα θρεπτικά συστατικά και τα οφέλη για την υγεία μας

Red bell peppers

Οι βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχουν οι κόκκινες πιπεριές μπορούν να προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό μας.

Οι κόκκινες πιπεριές είναι μια λαχανικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες και μέταλλα, ενώ είναι χαμηλές σε θερμίδες.

Ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές έχει μόνο 46 θερμίδες και 3 γραμμάρια φυτικών ινών, σύμφωνα με την διαιτολόγο Λάρα Γουίτσον, συνεργάτη της Cleveland Clinic του Οχάιο.

Περιέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη Α, βιταμίνη Β6, φολικό οξύ (βιταμίνη Β9), βιταμίνη Ε, κάλλιο και μαγγάνιο.

Τα οφέλη της κόκκινης πιπεριάς

Φωτογραφία: iStock

Διαβάστε επίσης: Καρκίνος εντέρου: Πώς επηρεάζει η διατροφή μας τον κίνδυνο να αναπτυχθεί – Τα επιβαρυντικά τρόφιμα

Διαβάστε επίσης: Διατροφή: Τα 5 λάθη που κάνουμε στις γιορτές και παίρνουμε κιλά