Iatropedia

Κορωνοϊός Διατροφή: Τι να προσέχετε στον χειρισμό και το μαγείρεμα τροφών για να είστε ασφαλείς

Με βάση τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα τρόφιμα αποτελούν πηγή ή δίοδο μετάδοσης του νέου κορωνοϊού.

Επιστήμονες και αρχές σε όλο τον κόσμο, που παρακολουθούν την εξάπλωση του κορονοϊού, δεν έχουν αναφέρει περιπτώσεις μετάδοσης του ιού μέσω των τροφίμων.

Ωστόσο το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του ΕΟΔΥ σας συστήνει τα παρακάτω ως καλές πρακτικές υγιεινής κατά τον χειρισμό και την προετοιμασία των τροφίμων όπως:

Πηγή: https://eody.gov.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός – Συμπτώματα: Μην ξεχνιέστε – Θυμηθείτε τι πρέπει να προσέχουμε ΟΛΟΙ

Κορωνοϊός: Προστατεύουν οι ιατρικές μάσκες προσώπου; Τι ισχύει – Τι να θυμάστε

Κορωνοϊός: Ποια υποκείμενα νοσήματα αυξάνουν τον κίνδυνο