Κότατζ: To πλούσιο σε πρωτεΐνη τυρί που βοηθάει στην απώλεια κιλών και την υγεία των οστών

  • Ελισάβετ Σταύρου
τυρί κότατζ
Το τυρί κότατζ είναι ένα μαλακό, λευκό, φρέσκο ​​τυρί που διαφέρει σε υφή και γεύση από τα πιο δημοφιλή τυριά όπως η φέτα, η παρμεζάνα και το ροκφόρ.

Το τυρί κότατζ προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, καθώς είναι μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου και πρωτεΐνης.

Είναι χαμηλό σε θερμίδες, καθιστώντας το ένα από τα πιο υγιεινά τυριά που μπορείτε να φάτε.

Οφέλη για την υγεία 

Βοηθά στην απώλεια βάρους

Τρεις παράγοντες κάνουν το τυρί κότατζ μια εξαιρετική επιλογή αν θέλετε να χάσετε κιλά ή να διατηρήσετε το βάρος σας:

  • Πλούσιο σε πρωτεΐνη, που μειώνει την όρεξη
  • Χαμηλό σε λιπαρά
  • Πλούσιο σε ασβέστιο

«Το πλήρες τυρί κότατζ και το πλήρες ελληνικό γιαούρτι έχουν την ίδια ποσότητα λιπαρών, αλλά το τυρί έχει 25% περισσότερη πρωτεΐνη», σύμφωνα με την διαιτολόγο Julia Zumpano.

Παρέχει απαραίτητα αμινοξέα

Το τυρί κότατζ είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη καζεΐνης, μια πρωτεΐνη που παρέχει απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα σας.

Τα αμινοξέα βοηθούν το σώμα σας να λειτουργεί ομαλά και επηρεάζουν την όρεξη, το ανοσοποιητικό, τον ύπνο και την διάθεση.

Δείτε επίσης: Αρτηριακή πίεση: Πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και νιτρικά άλατα είναι το ιδανικό πρωινό για υγιή καρδιά

Υποστηρίζει την υγεία των οστών

Το συγκεκριμένο τυρί έχει τρία θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην προώθηση της υγείας των οστών:

  • Το ασβέστιο, που βοηθά στην πρόληψη της οστεοπόρωσης
  • Ο φώσφορος, ο οποίος είναι κρίσιμος για τη σωστή ανάπτυξη και ενδυνάμωση των οστών
  • Η πρωτεΐνη που βοηθά στη διατήρηση της οστικής πυκνότητας και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καταγμάτων.

Βοηθά στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα

Το απλό τυρί cottage είναι χαμηλό σε υδατάνθρακες, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για όποιον θέλει να ελέγξει το σάκχαρό του.

Συμβάλλει σε ένα ισορροπημένο έντερο

Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που μπορούν να βελτιώσουν την ισορροπία καλών και κακών βακτηρίων στο έντερο σας. Η διαδικασία πήξης που χρησιμοποιείται για την παραγωγή τυριού κότατζ προσθέτει ευεργετικά βακτήρια που μπορούν να προάγουν την καλύτερη υγεία του εντέρου.

Δείτε επίσης: Το ανθρακούχο νερό μπορεί να διευκολύνει το αδυνάτισμα, σύμφωνα με νέα μελέτη

Προωθεί την ανάπτυξη των μυών

Η πρωτεΐνη που περιέχει το συγκεκριμένο τυρί δεν βοηθά μόνο στην πέψη. Είναι επίσης σημαντικό για το «χτίσιμο» του μυϊκού ιστού και βοηθά τους μυς σας να ανακάμψουν μετά από μια προπόνηση.

Φωτογραφία iStock