Iatropedia

Λαχανίδα (kale): Οφέλη υγείας και διατροφικά στοιχεία – Προσοχή με τον θυρεοειδή

Η λαχανίδα είναι ένα σκούρο, φυλλώδες πράσινο λαχανικό, που μπορείτε να φάτε ωμό, ή μαγειρεμένο.

Η λαχανίδα θεωρείται υπερτροφή και υπήρχε στην Ευρώπη από τη ρωμαϊκή εποχή. Προέρχεται από την οικογένεια των λάχανων, η οποία περιλαμβάνει επίσης το μπρόκολο και το κουνουπίδι.

Η λαχανίδα είναι πιο δημοφιλής από ποτέ τα τελευταία χρόνια και είναι γεμάτη με βιταμίνες και μέταλλα.

Λαχανίδα (kale): Οφέλη για την υγεία

Τα θρεπτικά συστατικά στην λαχανίδα μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν στα εξής:

Άλλα διατροφικά στοιχεία

Ένα φλιτζάνι ωμή λαχανίδα περιέχει:

Λαχανίδα (kale): Πιθανή επίπτωση στον θυρεοειδή

Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε οποιαδήποτε δίαιτα. Αλλά σε πολύ υψηλές ποσότητες, όπως και όλα τα προϊόντα στην οικογένεια του λάχανου, μπορούν να αλληλεπιδράσουν με τον τρόπο λειτουργίας του θυρεοειδούς αδένα.

Εάν έχετε υποθυρεοειδισμό (υπολειτουργικός θυρεοειδής) μιλήστε με τον γιατρό σας για το πώς ορισμένες τροφές μπορούν να επηρεάσουν τον θυρεοειδή σας.

Πηγή: https://www.webmd.com

φωτό: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ένα λαχανικό που δεν πρέπει ΠΟΤΕ να το τρώτε ωμό

Στέβια: Πιθανά οφέλη και παρενέργειες υγείας

Βιταμίνη D: Οι τροφές για να φτάσετε την συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη (ποσότητες – γραμμάρια)

Μελιτζάνες: Διατροφικά στοιχεία και μοναδικά οφέλη υγείας – Προσοχή όμως σε 4 κινδύνους