Iatropedia

Μαγειρίτσα: Πώς να καθαρίσετε σωστά έντερα και εντόσθια – Κίνδυνος δηλητηρίασης

Η μαγειρίτσα είναι πραγματικά το πιο απολαυστικό παραδοσιακό φαγητό του Πάσχα και για πολλούς ακόμη καλύτερο κι από τον ψητό αρνί.

Πάσχα χωρίς την παραδοσιακή μαγειρίτσα δεν γίνεται. Ακόμα και αν δεν έχετε μεγάλη εμπειρία στο φαγητό αυτό, καθώς για πολλούς εξαιτίας της διαχείρισης και του καθαρισμού των εντοσθίων θεωτείται δύσκολο, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές, ώστε η μαγειρίτσα σας να πάρει τα εύσημα όλων στο αναστάσιμο τραπέζι.

Είναι σημαντικό να καθαρίσετε πολύ καλά τα έντερα, καθώς ελοχεύει ο κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης κι αυτό είναι κάτι που κανείς δεν θέλει να του συμβεί πασχαλιάτικα…

Δεύτερο πρόβλημα είναι αυτό της έντονης μυρωδιάς. Για να γίνει … γκουρμέ η μαγειρίτσα σας, θα πρέπει επίσης να καθαρίσετε πολύ καλά έντερα και συκωταριά.

Δείτε τις “μαγικές” συμβουλές της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, για την σωστή προετοιμασία της συκωταριάς.

Καλό πλύσιμο εντοσθιών

Το καλό και σχολαστικό πλύσιμο των κρεάτων που επέλεξες για τη μαγειρίτσα σου είναι πολύ σημαντικό και γι’ αυτό θα βοηθήσει πολύ εάν ξεκινήσεις από την προηγούμενη μέρα.

Πλύνε τα εντεράκια, με άφθονο νερό και δώσε έμφαση στο σχολαστικό πλύσιμο του εσωτερικού τους. Γύρισε τη μέσα πλευρά έξω από τα έντερα, ξαναπλύνε με άφθονο νερό και τοποθέτησε ένα ξύλινο καλαμάκι (για σουβλάκι) μέσα.

Μετά τοποθέτησέ τα σε μία λεκάνη με χλιαρό νερό και χυμό από ένα λεμόνι. Έτσι και θα απολυμανθούν και θα απαλλαχθούν από κάθε έντονη και δυσάρεστη μυρωδιά.

Άλλωστε μην ξεχνάς, ότι η χαρακτηριστική έντονη μυρωδιά της μαγειρίτσας είναι αυτή που μπορεί αν απωθήσει ακόμη και έναν δεινό κρεατοφάγο να την καταναλώσει, οπότε δώσε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το βήμα.

Μυστικά

Η συνταγή για την παραδοσιακή μαγειρίτσα της Αργυρώς

Αυτή είναι η παραδοσιακή συνταγή για μαγειρίτσα όπως τη φτιάχνει η γνωστή μαγείρισσα Αργυρώ.

Υλικά Συνταγής

Για το αυγολέμονο

Εκτέλεση

Για το αυγολέμονο