Iatropedia

Μαγειρίτσα: Πώς να καθαρίσετε σωστά τα έντερα – Κίνδυνος δηλητηρίασης

Το ελληνικό Πάσχα χαρακτηρίζεται από πολλές γαστρυμαργικές απολαύσεις. Μία από αυτές είναι και η παραδοσιακή μαγειρίτσα που σερβίρεται στο οικογενειακό τραπέζι το βράδυ του Μ. Σαββάτου, μετά την Ανάσταση.

Η παραδοσιακή μαγειρίτσα, εκτός από την συκωταριά, περιέχει και έντερα. Εκεί ακριβώς έγκειται και ο κίνδυνος δηλητηρίασης. Τα έντερα που δεν είναι σωστά και επαρκώς καθαρισμένα, μπορεί να… χαλάσουν το τραπέζι και την οικογενειακή συνεύρεση του Πάσχα.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό, για να αποφύγουμε την όποια δηλητηρίαση να έχουμε πλύνει καλά και σχολαστικά τα έντερα στην μαγειρίτσα, πριν την μαγειρέψουμε. Εξάλλου δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ανθρώπων που κατανάλωσαν μαγειρίτσα, η οποία δεν είχε πλυθεί καλά, και έπαθαν δηλητηρίαση.

Το καθάρισμα στα έντερα είναι πραγματικά μεγάλος μπελάς, αλλά αξίζει να γίνει σχολαστικά και τέλεια. Ο πιο γνωστός τρόπος για να το κάνουμε πριν μαγειρέψουμε την μαγειρίτσα είναι και ο… παραδοσιακός:

Ένας άλλος τρόπος για να καθαρίσουμε τα εντεράκια στην μαγειρίτσα, είναι:

Ο τρίτος τρόπος που είναι μάλλον και ο πιο γρήγορος, είναι ο εξής:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα πάντα για το πασχαλινό τραπέζι: Τι προσέχουμε με κρέατα, εντόσθια, σοκολάτες, αυγά και αλλαντικά

Τροφική δηλητηρίαση: Αυτά είναι τα συμπτώματα που πρέπει ΟΛΟΙ να ξέρουν

Τροφική δηλητηρίαση ή τροφική αλλεργία; Μάθετε να τα ξεχωρίζετε