Αλλά γνωρίζατε ότι όταν το ελαιόλαδο συνδυάζεται με την ντομάτα, τότε “εκτοξεύεται” η θετική επίδραση και των δύο στην υγεία μας;
Έρευνα του 2000 που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Free Radical Biology and Medicine έδειξε ότι το ελαιόλαδο αύξησε την αντιοξειδωτική δράση του λυκοπενίου στις ντομάτες. Αυτό συνέβη μόνο με το ελαιόλαδο και όχι με άλλα έλαια, όπως το ηλιέλαιο.
Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος να μείνετε πιστοί στους βασικούς πυλώνες της μεσογειακής διατροφής αλλά και της ελληνικής κουζίνας, όπου η χωριάτικη σαλάτα, ή και η ντοματοσαλάτα με αγνό ελαιόλαδο κατέχουν περίοπτη θέση.