Iatropedia

Οδηγός μαγειρικής ειδικά για νεφροπαθείς από τον σεφ Χριστόφορο Πέσκια

Woman cooking

Η έκδοση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής/Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (GrESPEN).

Παλιές, κλασικές, αλλά και σύγχρονες συνταγές μαγειρικής που απευθύνονται σε νεφροπαθείς, αλλά και σε όλους όσοι επιζητούν υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή φιλοξενεί ένας νέος οδηγός μαγειρικής που προέκυψε από την ανάγκη να γίνει πιο εύκολη και διαχειρίσιμη η καθημερινότητα χιλιάδων συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν μια σημαντική ασθένεια, όπως τυγχάνει η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια.

Στόχος είναι η διατροφή που τη συνοδεύει να μην είναι απλά μια βελτιωμένη εκδοχή της λεγόμενης νοσοκομειακής, αλλά να είναι μεστή, με τη συνδρομή έμπειρων γιατρών και επιστημόνων του ομίλου «Νεφροϊατρική» και του βραβευμένου σεφ Χριστόφορου Πέσκια.

Η έκδοση τιτλοφορείται «Νεφροϊατρική και Πέσκιας συνταγογραφούν» (εκδόσεις Λιβάνη) και το περιεχόμενό της επιμελήθηκαν, εκτός του κ. Πέσκια, η επίκουρη καθηγήτρια Κλινικής Διαιτολογίας στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καλλιόπη – Άννα Πούλια και ο ιατρός νεφρολόγος διευθυντής της Μονάδας Χρόνιας Αιμοκάθαρσης ΝΕΦΡΟΪΑΤΡΙΚΗ RING Παύλος Καϊσίδης.

Κάθε μία από τις 75 συνολικά συνταγές συνοδεύεται από σχετικούς πίνακες με τις θερμίδες, τα βασικά συστατικά και την περιεκτικότητα διαφόρων στοιχείων, με ευφάνταστους τρόπους για τη βελτίωση και την ενίσχυση της γεύσης χωρίς τη χρήση αλατιού ή με τη χρήση του ελάχιστου δυνατού, ενώ, ταυτόχρονα, «έξυπνες» συμβουλές βοηθούν τον ασθενή να εντάξει την κάθε συνταγή στη διατροφή του, καθώς η διατροφή αποτελεί αναπόσπαστο και ουσιαστικό κομμάτι της θεραπευτικής φροντίδας.

Η έκδοση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής/Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (GrESPEN).

Φωτογραφία: iStock