Οι παράγοντες που ενοχοποιούνται για τα γκρίζα μαλλιά είναι μεταξύ άλλων η κακή διατροφή, το κάπνισμα, το έντονο άγχος αλλά και τα κακά γονίδια που κληρονομούμε από τους γονείς.
Ειδικοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι μια διατροφή φτωχή σε βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία αυξάνει την πιθανότητα να ασπρίσουν τα μαλλιά. Βάλτε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και ασβέστιο οι οποίες μπορούν να αυξήσουν την μελανίνη, την ουσία που χρειάζονται τα μαλλιά να διατηρήσουν το χρώμα τους.
Στην αντίθετη περίπτωση όταν δηλαδή η παραγωγή της μελανίνης μειώνεται τότε τα μαλλιά χάνουν το χρώμα τους.
Η κακή συνήθεια του καπνίσματος δεν βλάπτει μόνο συνολικά την υγεία αλλά και το χρώμα των μαλλιών.
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τις οποίες οι καπνιστές έχουν τέσσερις φορές μεγαλύτερες πιθανότητες τα μαλλιά τους να ασπρίσουν.
Στο μεταξύ άλλες έρευνες που δραματοποιήθηκαν απέδειξαν ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση
Το δέρμα είναι επιρρεπές σε βλάβες, εξαιτίας των επιζήμιων ελευθέρων ριζών που εμποδίζει την παραγωγή μελανίνης. Αλλά και τα γονίδια που κληρονομούμε ευθύνονται γαι το γκριζάρισμα των μαλλιών
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: