Iatropedia

Πώς μπορώ να κάνω το σάντουιτς πιο υγιεινό

Preparing the most delicious breakfast. The woman in the kitchen

Το σάντουιτς θα μπορούσε να οριστεί ως το πιο γρήγορο φαγητό για όλες τις ώρες! Και το καλό είναι πως, αν το φτιάχνουμε μόνοι μας, μπορούμε να έχουμε ένα γεύμα στη στιγμή που συνδυάζει τα πάντα.

Το πλεονέκτημα του να φτιάχνει κανείς μόνος του τα δικά του σάντουιτς είναι ότι μπορεί να έχει απολύτο έλεγχο των υλικών.

Ένα ισορροπημένο σάντουιτς για γεύμα περιέχει άπαχη πρωτεΐνη, δημητριακά ολικής άλεσης και μια γερή μερίδα λαχανικών.

Για να φτιάξετε ένα ισορροπημένο σάντουιτς, ακολουθήστε αυτά τα πέντε βήματα:

Βήμα 1: Ξεκινήστε με μια υγιεινή βάση. Αν και στα σάντουιτς χρησιμοποιούμε συνήθως ψωμί (επιλέξτε ψωμί ολικής άλεσης ή βρώμης και αναζητήστε το όνομα του δημητριακού ως πρώτο συστατικό στη συσκευασία), υπάρχουν και άλλες επιλογές, όπως πίτες ολικής άλεσης, τορτίγιες ή flatbread. Θα μπορούσε να είναι επίσης αγγλικά μάφιν με βρώμη ή κουλούρι ολικής άλεσης.

Βήμα 2: Απλώστε μια γευστική σάλτσα. Δοκιμάστε μια μικρή ποσότητα γουακαμόλε, μουστάρδα, μαγιονέζα με βάση το ελαιόλαδο, πέστο, άλειμμα ψητής κόκκινης πιπεριάς, σάλτσα ντομάτας ή χούμους.

Βήμα 3: Προσθέστε άπαχη πρωτεΐνη. Προτιμήστε τόνο σε νερό, ψητό κοτόπουλο, φρέσκο στήθος γαλοπούλας, τυρί με χαμηλά λιπαρά, βραστό αυγό ή φασόλια.

Βήμα 4: Προσθέστε λαχανικά, όπως μαρούλι, σπανάκι, καρότα ή σέλινο, μήλο, κόκκινες και πράσινες πιπεριές σε φέτες, αγγούρι σε φέτες, ντομάτα, ψητές κόκκινες πιπεριές, μανιτάρια, ακόμη και φέτες ανανά.

Βήμα 5: Προσθέστε γαρνιτούρες. Ολοκληρώστε με γευστικές γαρνιτούρες, όπως νεροκάρδαμο, κόκκινο κρεμμύδι, φύτρες φασολιών ή τριμμένο λάχανο.

Πηγή: Harvard Health Publishing

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Mac and Cheese ή ζυμαρικά με τυριά στο φούρνο: Πώς μπορείτε να κάνετε το γεύμα σας πιο υγιεινό

Μήλα: Πόσο υγιεινά είναι και πώς πρέπει να τα τρώμε, με τη φλούδα ή χωρίς

Κάστανα: Πόσες θερμίδες έχουν, τι προσφέρουν στον οργανισμό