Πόση χοληστερίνη και πόσες θερμίδες έχουν αυτά που τρώμε την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα
Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι μέρες των γιορτών και τα ειδικά εδέσματα, που καταναλώνονται και, μάλιστα, σε μεγάλες ποσότητες, μπορούν να αποδειχτούν επικίνδυνα, για την υγεία μας.
Το αρνίσιο κρέας είναι πλούσιο, σε λίπος και, επομένως, πλούσιο, σε χοληστερίνη. Κάθε 100γρ. ψημένου αρνιού περιέχουν: 10 γρ. λίπος, 30 γρ. πρωτεΐνες, 400 θερμίδες και δίνουν στον οργανισμό μας, το μισό της ημερήσιας επιτρεπόμενης ποσότητας, σε χοληστερίνη.
Στον παρακάτω πίνακα βλέπετε τις θερμίδες και τα ποσά χοληστερίνης, που καταναλώνουμε κατά κανόνα στο πασχαλινό τραπέζι:
ΤΡΟΦΗ | ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ | ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ(mgr) | ΘΕΡΜΙΔΕΣ |
Αρνί | 300 | 330 | 1.230 |
Κοκορέτσι | 150 | 160 | 236 |
Αυγά (2) | 150 | 675 | 220 |
Τυρί | 100 | 72 | 304 |
Τσουρέκι | 70 | 78 | 286 |
Σαλατικό | 300 | – | 75 |
Ψωμί | 50 | – | 109 |
Σοκολατένιο αυγό | 100 | 10 | 529 |
ΣΥΝΟΛΟ | – | 1.325 | 2.990 |
Πηγή: http://www.kepka.org