Καφές φραπέ και χοληστερίνη: Μια σχέση που ελάχιστοι γνωρίζουν – Τι ισχύει ακριβώς…
Και αν έχετε προβλήματα με τη χοληστερίνη σας, τότε ίσως και να… επιβάλλεται να πίνετε φραπέ!
Δείτε γιατί…
Στιγμιαίος καφές φραπέ και χοληστερόλη
Το φραπέ έχει λιγότερο καφεστόλη (cafestol) από τον γαλλικό καφέ, ή από τον ελληνικό καφέ, σύμφωνα με τον δρ Rob Van Dam, επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Διατροφής στην Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ. Η καφεστόλη είναι μια ουσία που μπορεί να αυξήσει τη χοληστερόλη. Αν έχετε ήδη υψηλή χοληστερόλη ή οικογενειακό ιστορικό καρδιακής νόσου, ο στιγμιαίος καφές είναι μια καλύτερη επιλογή από τον γαλλικό ή ελληνικό καφέ.
Ο στιγμιαίος καφές φραπέ έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη από άλλα είδη καφέ. Αυτό δεν είναι αλήθεια για όλες τις μάρκες, αλλά αν διαβάσετε τις ετικέτες, μπορείτε να βρείτε στιγμιαίο καφέ με μόλις 27 mg καφεΐνης ανά μερίδα. Μια μερίδα είναι συνήθως 1 κουταλάκι του γλυκού. Ένα φλιτζάνι από άλλα είδη καφέ έχει τουλάχιστον 95 mg καφεΐνης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πόσες θερμίδες έχει ο καφές που πίνετε [πίνακας]
Καφές το πρωί: Γιατί πρέπει να ΜΗΝ τον πίνετε με άδειο στομάχι
Καφές: Πώς να τον κάνετε πιο υγιεινό – Είναι πιο απλό από όσο νομίζετε [vid]
Τι να τρώτε για να «σπάσετε» την χοληστερόλη – Ποια είναι τα όρια χοληστερίνης