Η νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι μια διατροφή πλούσια σε ψάρια μπορεί να είναι μια βιώσιμη μέθοδος για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης. Η ερευνητική ομάδα συγκέντρωσε δεδομένα από επιμέρους έρευνες τόσο σε άντρες, όσο και σε γυναίκες στην Ευρώπη. Αυτά υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση ψαριών οδηγεί σε μείωση κατά 17% του κινδύνου της κατάθλιψης σε σύγκριση με άτομα που καταναλώνουν πολύ λίγα, αν όχι καθόλου, ψάρια.
Ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, καθηγητής Dongfeng Zhang, από το Τμήμα Επιδημιολογίας και Στατιστικής της Υγείας, στο Ιατρικό Κολέγιο του Πανεπιστημίου του Qingdao, στην Shandong της Κίνας δήλωσε: “Η μεγαλύτερη κατανάλωση ψαριών μπορεί να είναι ευεργετική για την πρωτογενή πρόληψη της κατάθλιψης”.
Οι ερευνητές ανέφεραν επίσης ότι αυτή η σχέση εμφανίστηκε σε μεγαλύτερο βαθμό στους άνδρες.
Η ερευνητική ομάδα αναφέρει επίσης ότι οι υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα που βρίσκονται στα ψάρια μπορεί να μειώσει την ανάπτυξη της κατάθλιψης.
Οι επιστήμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι αυτή η πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη δεν είναι παρά η αρχή, και πιστεύουν ότι πρόσθετες μελέτες πρέπει να γίνουν σχετικά με τα οφέλη και την περαιτέρω συσχέτιση της κατάθλιψης με την κατανάλωση ψαριών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ