Το βότανο που «χτυπάει» διαβήτη, χοληστερόλη και αυξάνει το στήθος!
Η τριγωνέλλα είναι ακριβώς αυτό το “μαγικό” για τις γυναίκες: ένα βότανο που βοηθά στη συνολική αναζωογόνηση του σώματος με τρόπο που μόνο… κατά παραγγελία θα ζητούσαν οι γυναίκες. Η προέλευσή του χρονολογείται από την αρχαιότητα, όταν ήταν ευρέως διαδεδομένο και χρησιμοποιείτο ως φαρμακευτικό φυτό.
Εκτός από τις ιατρικές του ιδιότητες, ένα άλλο πλεονέκτημα των σπόρων της τριγωνέλλας είναι ότι μπορείτε να την προμηθευτείτε εύκολα σε κάθε κατάστημα υγιεινής διατροφής.
Μεγάλη θρεπτική αξία
Οι σπόροι της τριγωνέλλας είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες, μέταλλα, βιταμίνες και φυτοθρεπτικά συστατικά. Είναι μια πλούσια πηγή χολίνης, διοσγενίνης και τιγογενίνης. Περιέχει επίσης ένα ευρύ φάσμα μετάλλων όπως, χαλκό, σίδηρο, μαγνήσιο και μαγγάνιο.
Θεραπευτικές ιδιότητες
Αυτός ο πολύτιμος σπόρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Η Δυτική βοτανολογία το χρησιμοποιεί ως τσάι για την αποβολή της περίσσειας βλέννας από τα ιγμόρεια, το λαιμό και το στήθος. Αυτό το τσάι είναι επίσης αποτελεσματικό κατά των αλλεργιών και του πυρετού.
Πλέον, η τριγωνέλλα αναγνωρίζεται ως ιδιαίτερα ευεργετικό συστατικό, όταν χρησιμοποιείται ως εκχύλισμα ή σε σκόνη. Βελτιώνει τον μεταβολισμό του ήπατος και των νεφρών και θερμαίνει το σώμα γενικά.
Η τριγωνέλλα κάνει θαύματα για την εσωτερική επένδυση των σωληνώσεων του αναπνευστικού, του πεπτικού και του ουρογεννητικού συστήματος. Μπορεί επίσης να μειώσει τη χοληστερόλη του αίματος μετά από 10 ημέρες εφαρμογής.
Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως συμπλήρωμα στην καθημερινή σας διατροφή, με το να βάλετε δύο κουταλάκια του γλυκού την ημέρα στο γιαούρτι, τον χυμό φρούτων ή το smoothie σας.
Χρήσιμη στη θεραπεία διαβήτη και χοληστερόλης
Η τριγωνέλλα είναι εξαιρετικά αποτελεσματική για ορισμένα ζητήματα υγείας όπως ο διαβήτης και η υψηλή χοληστερόλη.
Λόγω του αμινοξέος 4-υδροξυ-ισολευκίνη που περιέχει, η οποία ελέγχει την απελευθέρωση της ινσουλίνης, η τριγωνέλλα αποκαθιστά την ισορροπία των επιπέδων σακχάρου και στους δύο τύπους διαβήτη (1 και 2). Η σύγχρονη έρευνα υποστηρίζει επίσης την παραδοσιακή χρήση της τριγωνέλλας στη μείωση και τον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, ένας μέσος όρος 50 γρ. πρόσληψης τριγωνέλλας την ημέρα, οδηγεί σε 30% βελτίωση μέσα σε 10 ημέρες.
Επίσης, η τριγωνέλλα είναι πολύτιμη για τις καρδιαγγειακές ασθένειες, επειδή μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων και βοηθά στην προστασία έναντι της αθηροσκλήρωσης. Για την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών ζητημάτων, η συνιστώμενη δόση είναι 10-20 γρ. την ημέρα.
Ένα εξαιρετικό τονωτικό για την πέψη
Τα συστατικά της τριγωνέλλας είναι ευεργετικά για τον εντερικό βλεννογόνο, συν ότι μειώνει τους κολικούς, τις κράμπες και ρυθμίζει την ομαλή λειτουργία του εντέρου, τον μεταβολισμό του ήπατος και του σπλήνα.
Η τριγωνέλλα μπορεί να συμβάλλει στην θεραπεία της δυσπεψία, της ανορεξίας, της γενικευμένης αδυναμίας, των κολικών και της διάρροιας. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η τριγωνέλλα έχει στυφή και πικρή γεύση.
“Μαγικό” βότανο για την αύξηση του γυναικείου στήθους!
Αν και ακούγεται απίστευτο, η τριγωνέλλα μπορεί να διεγείρει την αύξηση του μαστού στις γυναίκες επειδή περιέχει φυτοοιστρογόνα, τα οποία επηρεάζουν την ανάπτυξη των μαστών και την κατακράτηση νερού στους ιστούς. Μπορείτε, είτε να κάνετε μασάζ το στήθος σας, είτε και να την πιείτε ως τσάι.
Για μασάζ του μαστού, αγοράστε σπόρους τριγωνέλλας σε οποιοδήποτε μαγαζί με φυτικά προϊόντα. Μουλιάστε τους σπόρους σε νερό όλη τη νύχτα. Το πρωί, κάντε μασάζ το στήθος σας με το νερό αυτό.
Για το τσάι, βάλτε δύο κουταλάκια του γλυκού από σπόρους τριγωνέλλας σε 2 λίτρα νερό. Φέρτε το νερό σε σημείο βρασμού, σκεπάστε και αφήστε το για 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Στραγγίξτε το. Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι και φρέσκο λεμόνι για να κάνετε τη γεύση πιο ευχάριστη. Πιείτε το πολύ δύο φλιτζάνια την ημέρα.
http://www.healthyfoodteam.com/
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτό είναι το σχήμα για το “τέλειο” γυναικείο στήθος! (ΒΙΝΤΕΟ)
Πόνος στο στήθος πριν την περίοδο: Γιατί συμβαίνει – Πώς θα τον μειώσετε (BINTEO)
Τι δεν πρέπει να κάνει ποτέ μια γυναίκα στο στήθος της
Πέψη: Πόσες θερμίδες (%) πρέπει να είναι υδατάνθρακες, πρωτεΐνη και λίπη
Νευρική ανορεξία: Αίτια και συμπτώματα (σωματικά και συμπεριφορικά)
Διαβήτης: Τα πρώιμα συμπτώματα και τα όρια σακχάρου στο αίμα