Σύμφωνα με τον ΟΚΑΑ για το 2016, τα φρέσκα ψάρια που διακινήθηκαν στις 11 ιχθυόσκαλες ανά την Ελλάδα είναι: 62.740 τόνοι (93,50%) ψαριών αλιευμένα από τις ελληνικές θάλασσες, τα ψάρια που προέρχονται από θάλασσες χωρών-μελών της ΕΕ είναι 2.607 τόνοι (3,88%), ενώ τα εισαγόμενα από Τρίτες Χώρες φθάνουν τους 1.754 τόνους (2,61%). Όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύνουσα σύμβουλος του ΟΚΑΑ, Στεφανία Γεωργακάκου – Κουτσονίκου «η χώρα μας έχει μακρά παράδοση στις δραστηριότητες που σχετίζονται με τη θάλασσα, και φυσικά στην αλιεία, η οποία καλύπτει τις ιδιαίτερα υψηλές (σε ποιότητα και ποσότητα) ανάγκες της εγχώριας κατανάλωσης και του τουρισμού σε φρέσκα αλιεύματα».
Σύμφωνα με την κ. Γεωργακάκου «για το έτος 2016, το 93,5% των διακινηθέντων ποσοτήτων νωπών αλιευμάτων στις ιχθυόσκαλες είναι ελληνικά συλλεκτικής αλιείας, ενώ το 4% είναι Ευρωπαϊκής Ένωσης και μόνο το 2,5% είναι εισαγόμενα αλιεύματα Τρίτων Χωρών. Για το έτος 2015, τα αλιεύματα είναι 92% ελληνικά, 5,5% Ευρωπαϊκής Ένωσης και 2,5% εισαγόμενα Τρίτων Χωρών. Με βάση τα παραπάνω, οι Έλληνες καταναλωτές, εφόσον το επιλέξουν, μπορούν να έχουν πρόσβαση στο φρέσκο ελληνικό ψάρι».
Στις 11 ιχθυόσκαλες ανά την Ελλάδα, που διαχειρίζεται ο ΟΚΑΑ, διακινείται το μεγαλύτερο μέρος των αλιευμάτων συλλεκτικής μέσης αλιείας, καθώς και μέρος των ιχθυοτροφικών, και των νωπών εισαγόμενων.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΟΚΑΑ θεωρείται πρώτιστης σημασίας η διασφάλιση της αειφορίας και της βιωσιμότητας του ιχθυαποθέματος. «Παράλληλα, αναπτύσσοντας τις εγκαταστάσεις των ιχθυοσκαλών με έργα υποδομής και μηχανογραφικής υποστήριξης, ο ΟΚΑΑ στηρίζει τις επιχειρήσεις που στέκονται υπεύθυνα απέναντι στους καταναλωτές».