Iatropedia

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τα δύο μυστικά υλικά που έβαζε στην ομελέτα της ο βασιλικός σεφ

Όσο ζούσε η βασίλισσα Ελισάβετ σπάνια άλλαζε την πρωινή της ρουτίνα. Η συνταγή με την οποία προτιμούσε την ομελέτα της μάλιστα, διατηρήθηκε απαράλαχτη από τον σεφ της για πάρα πολλές δεκαετίες.

Ο βασιλικός σεφ ακολουθούσε πάντα τις γαστρονομικές επιθυμίες της αείμνηστη Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ της Βρετανίας. Το κέικ τσαγιού, τα ψάρια, το μάνγκο και η μαρμελάδα φράουλα ήταν ανάμεσα στα αγαπημένα καθημερινά της γεύματα.

Μάλιστα είναι γνωστή η αγάπη της για την κατανάλωση ενός σάντουιτς μαρμελάδας, ως συνοδευτικό στο καθημερινό τσάι της.

Το πρωινό της, ωστόσο, δεν ήταν πάντα το ίδιο. Η ομελέτα ήταν ανήκε μέσα στις τροφές που κατανάλωσε συχνότερα από άλλα φαγητά στο πρωινό της και μάλιστα, γαρνιρισμένη πάντα με τα δύο ίδια μυστικά υλικά: Το μοσχοκάρυδο και το λεμόνι.

Κι όσο κι αν ακούγεται περίεργο είναι πέρα για πέρα αληθινό. Η βασίλισσα Ελισάβετ απολάμβανε την ομελέτα της γαρνιρισμένη με ξύσμα λεμονιού και μοσχοκάρυδο.

Η συνταγή

Όταν η Αυτής Μεγαλειότης, η βασίλισσα Ελισάβετ επιθυμούσε να καταναλώσει λίγη επιπλέον πρωτεϊνη στο γεύμα της, ο βασιλικός σεφ της εκτελούσε τη συνταγή, βάζοντας τρία βιολογικά αυγά και μια κουταλιά της σούπας γάλα. Χτυπούσε καλά το μείγμα, πριν το ρίξει σε ένα ζεστό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, με μια κουταλιά της σούπας βούτυρο, ώστε να διατηρηθούν τα αυγά αφράτα και να αποφευχθεί το μίγμα να κάνει σβώλους.

Στο τέλος, λίγο πριν κατεβάσει την ομελέτα από τη φωτιά, ο σεφ πρόσθετε ένα κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού και μια πρέζα μοσχοκάρυδο. Αφού έδενε το μίγμα, στο τέλος γαρνίριζε την ομελέτα με ελάχιστο μαύρο πιπέρι και λίγο σχοινόπρασο και την σέρβιρε αμέσως ζεστή.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Άλλα φαγητά που κατανάλωνε καθημερινά

Η ομελέτα ήταν ένα από τα αγαπημένα φαγητά της Βασίλισσας. Ως γνήσια Βρετανή, είχε Ιδιαίτερη αδυναμία στο τσάι Earl Grey, σερβιρισμένο με μπισκότα ή κέικ τσαγιού. Στη συνέχεια,απολάμβανε ένα μπολ με δημητριακά. Για το μεσημεριανό της, έτρωγε τακτικά ψάρια με λαχανικά στον ατμό. Της άρεσε επίσης να τσιμπολογάει μικρά μπισκότα και σάντουιτς.

Στις μεγάλες της αδυναμίες ήταν ο σολομός και συχνά επέλεγε το συγκεκριμένο ψάρι ως κύριο πιάτο για το δείπνο της. Τα λευκά ροδάκινα τοπικής καλλιέργειας κοντά στο κάστρο του Windsor ήταν το επιδόρπιο που λάτρευε. Μια πολύ ωραία διατροφή, αντάξια μιας ωραίας κυρίας.