Ο κ. Θεοδοσιάδης συμμετέχοντας στο πάνελ με θέμα « Εμπόριο και διακίνηση Φαρμάκου» διευκρίνισε ότι οι υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει το φαρμακείο χωρίς να υπεισέρχεται στον τομέα των ιατρικών υπηρεσιών είναι στον τομέα της πρόληψης, της θεραπευτικής συμμόρφωσης, στους εμβολιασμούς ,στους τομείς των εκστρατειών διακοπής καπνίσματος, καταπολέμησης της παχυσαρκίας , καθώς και συμβολή για την αποτελεσματική διαχείριση των χρόνιων παθήσεων (π.χ διαβήτη , υπέρταση), βελτίωση υγιεινού τρόπου ζωής (άσκηση, διατροφή κλπ) και ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας να μπουν σε διαδικασία θεσμοθέτησης .
« Στοχεύουμε – είπε χαρακτηριστικά- στην ποιοτική , κοινωνική και επιμορφωτική αναβάθμιση του Φαρμακοποιού».
Απαντώντας δε σε παρέμβαση του γενικού γραμματέα του Πανελληνίου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων κ. Θ. Σκυλακάκη για την πιστοποίηση των φαρμακείων , τόνισε στο ακροατήριο ότι τα φαρμακεία αδειοδοτούνται, ελέγχονται ενδελεχώς από αναγνωρισμένους δημόσιους φορείς. Ο δε Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα συμφωνήσει στην αναβάθμιση αυτών των φορέων με στόχο τον ακόμη πληρέστερο έλεγχο για την ασφαλέστερη άσκηση του φαρμακευτικού έργου.
Απαντώντας δε σε παρατήρηση για εξομάλυνση των πληρωμών , επεσήμανε πως όντως ο ΕΟΠΥΥ είναι σύμφωνος με τις συμβατικές υποχρεώσεις του αλλά και ο τζίρος έχει μειωθεί στο 50%.
Τέλος αναφερόμενος στις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη των φαρμακείων , ο πρόεδρος του ΠΦΣ τόνισε ότι η βασική προϋπόθεση για ολόκληρη την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα είναι η ύπαρξη ενός σταθερού θεσμικού και φορολογικού πλαισίου