Iatropedia

79ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπεδικής & Τραυματολογίας

Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολούθησαν πάνω από 1.000 ορθοπεδικοί χειρουργοί, ερευνητές και επαγγελματίες Υγείας.

Παρουσία κορυφαίων επαγγελματιών και ειδικών πραγματοποιήθηκε το 79ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας (ΕΕΧΟΤ) από 4 έως 7 Οκτωβρίου 2023.

Η ετήσια εκδήλωση με θέμα «Αντιπαραθέσεις, Καινοτομία και Αριστεία» που έλαβε χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, έδωσε την ευκαιρία σε περισσότερους από 1.000 ορθοπεδικούς χειρουργούς, ερευνητές και επαγγελματίες Υγείας να συναντηθούν, να ανταλλάξουν γνώσεις και να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα.

Το συνέδριο περιελάμβανε μια σειρά από στρογγυλές τράπεζες, συμπόσια και διαλέξεις που κάλυψαν ευρύ φάσμα θεμάτων σχετιζομένων με την Ορθοπεδική Χειρουργική και την Τραυματολογία. Καταξιωμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και τη διεθνή ιατρική κοινότητα μοιράστηκαν τις ιδέες και τα ερευνητικά τους αποτελέσματα.

Ερευνητές και κλινικοί γιατροί είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις πρόσφατες ερευνητικές και κλινικές μελέτες τους. Αυτές οι παρουσιάσεις πρόσφεραν πολύτιμες πληροφορίες για τις αναδυόμενες τάσεις και τις καινοτόμες θεραπευτικές προσεγγίσεις στον τομέα της Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας.

Το συνέδριο παρείχε άφθονες ευκαιρίες δικτύωσης στους συμμετέχοντες. Αυτές οι αλληλεπιδράσεις ενθάρρυναν την ανταλλαγή ιδεών και τις μελλοντικές συνεργασίες μεταξύ των συνέδρων.

Στον ειδικό εκθεσιακό χώρο, όπου παρουσιάστηκαν τα πιο σύγχρονα ορθοπεδικά προϊόντα, οι νέες τεχνολογίες και υπηρεσίες από κορυφαίους κλάδους, οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να διερευνήσουν τον σύγχρονο εξοπλισμό και τις τεχνολογίες αιχμής.

Δωρεά στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Το συνέδριο περιελάμβανε μεταξύ άλλων κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να βιώσουν την τοπική κουλτούρα και να ενισχύσουν τις διαπροσωπικές σχέσεις.

Εκτός από την τελετή έναρξης, την οποία τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αποφασίστηκε από  το Δ.Σ. και την πρόεδρο της ΕΕΧΟΤ κυρία Ζωή Χ. Νταϊλιάνα, να μην πραγματοποιηθούν εφέτος κοινωνικές εκδηλώσεις. Οι προβλεπόμενες δαπάνες θα διατεθούν προς όφελος των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας.

Η πρόεδρος της ΕΕΧΟΤ καθηγήτρια Ζωή Χ. Νταϊλιάνα δήλωσε ότι το 79ο Συνέδριο της ΕΕΧΟΤ έπαιξε ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην προώθηση της αριστείας, στη φροντίδα των ασθενών, την έρευνα και την επαγγελματική δικτύωση εντός της ορθοπεδικής  κοινότητας.

«Η Ορθοπεδική και Τραυματολογία είναι μια ειδικότητα με διαρκή εξέλιξη, η οποία χάρη στις τεχνολογίες αιχμής και την άριστη κατάρτιση των ορθοπεδικών χειρουργών, συμβάλει σε μέγιστο βαθμό στην αποκατάσταση των παθήσεων και τραυμάτων του μυοσκελετικού συστήματος, στην αντιμετώπιση της αναπηρίας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών», τόνισε.

Φωτογραφία: iStock