Iatropedia

88η ΔΕΘ: Επεισόδια στην Πορεία για τη «Σωτηρία της Δημόσιας Υγείας» της ΠΟΕΔΗΝ στη Θεσσαλονίκη (video)

Ένταση επικράτησε πριν από λίγο στην πορεία που πραγματοποιούν στη Θεσσαλονίκη, ενόψει των εγκαινίων της 88η ΔΕΘ, οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η πορεία «Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας» με τη συμμετοχή εργαζομένων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ξεκίνησε από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, με προορισμό το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης (ΥΜΑΘ). Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται ενόψει της 88ης ΔΕΘ.

Δείτε επίσης: ΠΟΕΔΗΝ: Τι ζητούν από την Πολιτεία ενόψει της 88ης ΔΕΘ οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ

Όπως μετέδωσε το thestival.gr, όταν οι διαδηλωτές έφτασαν στο ύψος της ERT3 στη Λεωφόρο Στρατού, τα «αίματα άναψαν» καθώς εκεί συνάντησαν διμοιρίες των ΜΑΤ που απέκλειαν την πρόσβασή τους προς το συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Δείτε επίσης: Γιαννάκος (ΠΟΕΔΗΝ): Δεν παίρνει πίσω τη φράση «οι ιδιώτες γιατροί δεν έβαλαν πλάτη στην πανδημία»

Ακολούθησε ένταση με φωνές και αντεγκλήσεις μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών, ενώ οι υγειονομικοί επέμειναν ζητώντας από τους αστυνομικούς να τους επιτρέψουν να συνεχίσουν την πορεία τους στη Λεωφόρο Στρατού. Η ΕΛΑΣ τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, με αποτέλεσμα οι υγειονομικοί να επιχειρήσουν στη συνέχεια να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό, με τα ΜΑΤ να τους απωθούν.

Δείτε βίντεο του thestival.gr με την ένταση: