Iatropedia

Α. Γεωργιάδης: «Είστε πρώτη και με διαφορά στη λίστα», είπε στη γιατρό από τη Μυτιλήνη

Άδωνις Γεωργιάδης

Το τηλεφώνημα του υπουργού Υγείας στην γιατρό που έγραψε 705 φάρμακα στον εαυτό και την οικογένειά της.

Το τηλεφώνημα που είχε με την γιατρό από το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης η οποία έγραψε φάρμακα χιλιάδων ευρώ στον εαυτό και την οικογένειά της, περιέγραψε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο Action 24 ανέφερε πως αρχικά κάλεσε το κινητό τηλέφωνο που είχε η ΗΔΙΚΑ. Όταν κανείς δεν το σήκωσε, επικοινώνησε με το Κέντρο Υγείας, μίλησε με τον διευθυντή και εκείνος του έδωσε το τηλέφωνο για το σπίτι της.

«Δεν νομίζω να μην κατάλαβε γιατί την έψαχνα. Της είπα «αγαπητή γιατρέ μου, έχουν φέρει τα συστήματα κατά της απάτης τους πρώτους σε παραβατικότητα γιατρούς. Και εσείς είστε η πρώτη, με διαφορά»» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Στη συνέχεια της είπε: «Βλέπω ότι έχετε γράψει τόσες χιλιάδες ευρώ φάρμακα στον κ. τάδε μόνο για τον Αύγουστο. Τόσες χιλιάδες ευρώ φάρμακα σε μία κυρία 14 ετών και χιλιάδες ευρώ φάρμακα σε μία κυρία 12 ετών». Η απάντησή της, όπως ανέφερε, ήταν πως πρόκειται για τον σύζυγο και τα παιδιά της.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός την Τετάρτη, η γιατρός είχε συνταγογραφήσει συνολικώς 705 σκευάσματα στην οικογένειά της. Συνολικά αντιστοιχούσαν σε 1.818 κουτιά φαρμάκων.

Μόνο νύχτα

Ο κ. Γεωργιάδης είπε πως τα συστήματα κατά της απάτης «είδαν» ότι η συνταγογράφηση γινόταν από τις 9 το βράδυ έως τις 4 τα ξημερώματα. Άλλοτε, δε, γινόταν από το σπίτι της γιατρού και άλλοτε από το Κέντρο Υγείας. Το κοινό γνώρισμα ήταν ότι «συνταγογραφούσε φάρμακα αντίθετα μεταξύ τους, που δεν τα δικαιολογούσε κανένα πρωτόκολλο».

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στο ερώτημα που έθεσε στην γιατρό για τις τρεις στατίνες που είχε γράψει στην μεγάλη της κόρη. «Μου απάντησε πως έχει μία πάρα πολύ σοβαρή πάθηση αλλά «μην ανησυχείτε δεν θα ξανασυμβεί». Τότε εγώ της είπα πως δεν ήξερα ότι έχω και θεραπευτική ικανότητα», υπογράμμισε.

Σε αυτό το σημείο η γιατρός θέλησε να του εξηγήσει τι εννοούσε, αλλά ο κ. Γεωργιάδης τη διέκοψε. «Της είπα «θα τα πείτε όλα στις Αρχές. Εγώ σας πήρα γιατί ήσασταν πρώτη στη λίστα»», εξήγησε.


Φωτογραφία: Eurokinissi