Α. Γεωργιάδης: Επίσκεψη στην 23χρονη που έκανε μεταμόσχευση ήπατος με δότη τον πατέρα της

  • Ρούλα Τσουλέα
Γεωργιάδης
Η μετεγχειρητική πορεία της νεαρής κοπέλας και του 50χρονου άνδρα, που δώρισε το μισό ήπαρ του, εξελίσσεται ομαλά.

Το Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, για να δει την 23χρονη που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος με δότη τον 50χρονο πατέρα της.

Ο κ. Γεωργιάδης ενημερώθηκε για την μετεγχειρητική πορεία των δύο ασθενών, η οποία εξελίσσεται ομαλά.

Η μεταμόσχευση του μισού ήπατος από ζώντα δότη πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην χώρα μας την περασμένη εβδομάδα. Την πραγματοποίησε η ομάδα του καθηγητή Χειρουργικής Γεωργίου Σωτηρόπουλου, με τη συμμετοχή του Γερμανού καθηγητή Dieter Broering.

Μετά την επίσκεψη, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Επισκέφθηκα σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Λαϊκό προκειμένου να δω την 23χρονη ασθενή που προ ημερών υπεβλήθη με επιτυχία σε μεταμόσχευση ήπατος από ζώντα δότη τον πατέρα της. Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος διότι η επέμβαση αυτή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών, από την ομάδα του καθηγητή Χειρουργικής Γεωργίου Σωτηρόπουλου, με τη συμμετοχή του Γερμανού καθηγητή Dieter Broering».

Και συνέχισε: «Το ΕΣΥ προσφέρει πολυδιάστατο επιστημονικό έργο και παρέχει εξειδικευμένη, υψηλού επιπέδου υγειονομική περίθαλψη στους Έλληνες πολίτες. Αυτή την πρωτοποριακή και αναπτυξιακή διάσταση του θέτουμε ως προτεραιότητα να την αναδείξουμε και να την ενισχύσουμε».