Α. Γεωργιάδης για το Νοσοκομείο της Κω: Ψευδής η καταγγελία για τον 69χρονο εμφραγματία

  • Ρούλα Τσουλέα
Ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης
Τι αναφέρει ο υπουργός Υγείας με αφορμή καταγγελίες και ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την έλλειψη καρδιολόγου.

Σε διάψευση των καταγγελιών ότι ένας γυναικολόγος στο Νοσοκομείο της Κω κλήθηκε να υποδεχτεί και να διαχειριστεί 69χρονο με έμφραγμα, προχώρησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε μακροσκελή ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter), ο υπουργός αναφέρει πως υπήρξαν δύο περιστατικά. Ο 69χρονος που μεταφέρθηκε το έμφραγμα ήταν ήδη νεκρός. Το ΕΚΑΒ τον παρέλαβε χωρίς σφυγμό και στο νοσοκομείο απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Την Πέμπτη 15 Αυγούστου, προσήλθε στο νοσοκομείο άτομο 48 ετών με ενδείξεις εμφράγματος. H εφημερεύουσα ιατρός κατόπιν της εικόνας του καρδιογραφήματος κάλεσε τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, ειδικότητας Γυναικολογίας. Κατόπιν οδηγιών που έλαβαν από τον καρδιολόγο του Νοσοκομείου, ο οποίος δεν εφημέρευε, το περιστατικό διακομίσθηκε στην Κρήτη, στο ΠΑΓΝΗ.

Ο ασθενής ήταν πρώην εμφραγματίας και έπρεπε να διακομιστεί σε μονάδα εμφραγμάτων. Σε 40’ έφτασε στο αεροδρόμιο και παρακολουθείται στην Κρήτη. Όπως ενημερώθηκε ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσία του Νοσοκομείου της Κω, είναι καλά στην υγεία του και εντός των επομένων ημερών εξέρχεται από την εντατική.

Διαβάστε ακόμα: Νοσοκομείο Κω: Καταγγελίες ότι γυναικολόγος διαχειρίστηκε 69χρονο με έμφραγμα

Τι ισχύει για τον ιδιώτη καρδιολόγο

Όσον αφορά τον ιδιώτη καρδιολόγο που καταγγέλθηκε ότι προσελήφθη μόνο για ένα μήνα, ο κ. Γεωργιάδης διευκρινίζει ότι αρχικά είχε προσληφθεί έως τις 12 Αυγούστου. Ωστόσο δέχθηκε να παραμείνει για άλλους 6 μήνες στο Νοσοκομείο της Κω.

Από το νοσοκομείο απουσίαζε στις 15 Αυγούστου διότι είχε πάει στην Ξάνθη, απ’ όπου κατάγεται, για να μεταφέρει τα πράγματά του.

Ο υπουργός επισημαίνει ακόμα πως ο συγκεκριμένος γιατρός υπηρετούσε κατά το παρελθόν στο νοσοκομείο, αλλά είχε παραιτηθεί. Τώρα όμως θέλει να επιστρέψει και έτσι η θέση του θα προκηρυχθεί εκ νέου στο εξάμηνο, για να προσληφθεί μόνιμα.

Στην ανάρτησή του ο υπουργός παραθέτει επίσης δηλώσεις που είχε κάνει επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ ο τότε υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός για προσλήψεις στο νοσοκομείο, οι οποίες δεν έγιναν ποτέ.

«Εμείς όσο και να φωνάζουν, τα διαχρονικά αλλά και τα παρόντα προβλήματα στο ΕΣΥ, με σκληρή δουλειά, θα τα φτιάξουμε ένα-ένα. Ο 48χρονος πάντως, εάν πράγματι κάποιοι ανησυχούσαν για αυτόν, και τον φροντίσαμε και σώθηκε ευτυχώς», καταλήγει ο κ. Γεωργιάδης.