Α. Γεωργιάδης: Τι απαντά για την ένταση με τους υγειονομικούς στη Μυτιλήνη – «Δεν εκπροσωπούν το ΕΣΥ»

  • Iatropedia newsroom
Γεωργιάδης
Στη χθεσινή του επίσκεψη στη Λέσβο, ο Άδωνις Γεωργιάδης ήρθε σε αντιπαράθεση με υγεινονομικούς που διαδήλωναν για την κακή κατάσταση στο ΕΣΥ.

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης εγκαινίασε, χθες Τρίτη, τις νέες εγκαταστάσεις του παραρτήματος του ΕΚΑΒ στη Λέσβο και του συντονιστικού Βορείου Αιγαίου του ΕΚΑΒ.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, δεκάδες εργαζόμενοι υγειονομικοί φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και για την κακή, όπως υποστήριξαν, κατάσταση στον χώρο της υγείας, τις ελλείψεις προσωπικού και για το γεγονός ότι έγιναν εγκαίνια όχι σε έναν καινούριο χώρο, αλλά σε νοικιασμένο κτίριο.

Ο υπουργός Υγείας έχασε την ψυχραιμία του αποκαλώντας «κάφρους» τους εργαζόμενους.

«Αντί να κάνετε αυτά τα καφριλίκια ας έρθει ένας εδώ να μιλήσει, έχετε έρθει να διαμαρτυρηθείτε και να φωνάζετε σαν τους κάφρους σε τι πράγμα στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ», είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

«Δεν είμαστε κάφροι, είμαστε γιατροί, είμαστε νοσηλευτές. Είμαστε αυτοί που μαζί με τους ΕΚΑΒίτες κάθε μέρα αντί να βλέπουμε διασώστες, βλέπουμε να έρχονται οι φαντάροι οι οποίοι δεν έχουμε καμία εκπαίδευση», απάντησαν από τη μεριά τους οι διαμαρτυρόμενοι γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στις δομές υγείας του νησιού, όταν πήρε τον λόγο στέλεχος από την παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών, η κ.Ζήνα Κακναβάτου.

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο χαρακτηρισμός που χρησιμοποίησε ο κ.Γεωργιάδης, ξεκαθάρισε ότι: «Ο χαρακτηρισμός κάφροι δεν είναι γιατί φωνάζετε γενικώς, αλλά γιατί φωνάζετε πάνω στην ευχή του ιερέα».

Οι εργαζόμενοι που διαμαρτύρονταν ήταν μόλις λίγα μέτρα μακριά από τις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ, ενώ στο σημείο βρισκόταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να εισέλθουν στον χώρο.



Μιλώντας σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και τον Άρη Πορτοσάλτε, ο Υπουργός Υγείας έδωσε συνέχεια στο θέμα, υποστηρίζοντας ότι οι «αριστεροί υγειονομικοί δεν εκπροσωπούν ούτε το 0,3% του ΕΣΥ. Δεν εκπροσωπούν το ΕΣΥ. Είναι μόνο μια χούφτα ανθρώπων».

Επανέλαβε ότι η ένταση από μεριάς του προκλήθηκε καθώς ακούγονταν γιουχαρίσματα και ύβρεις την ώρα της θρησκευτικής λειτουργίας, στο πλαίσιο των εγκαινίων. «Δεν έχουν παιδεία αυτοί οι άνθρωποι. Δεν έχουν πάρει αγωγή από το σπίτι τους».

Πρόσθεσε δε ότι ενώ τους προσκάλεσε σε διάλογο, αλλά εκείνοι δεν δέχθηκαν. Τέλος, όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, θέλησε να στείλει ένα μήνυμα προς «αυτές τις θλιβερές μειοψηφίες»: «Δεν τους φοβόμαστε».