Με άδεια ταμεία και κενά ράφια τα δημόσια νοσοκομεία
Ο προγραμματισμός για νέες χειρουργικές επεμβάσεις στο ΓΠΝ Λαϊκό θα ξαναρχίσουν τον Φεβρουάριο ενώ οι χημειοθεραπείες στο ΓΠΝ Αττικόν θα διεξάγονται όταν βρίσκεται κονδύλι!
Το τρέχον έτος τα δημόσια νοσοκομεία έλαβαν 200 εκατ. ευρώ λιγότερα από το 2016, δηλαδή 1,156 δισ. ευρώ και τώρα ζούμε τις συνέπειες που άλλωστε θα έρχονταν ακόμα κι αν δεν είχαν μειώσει κι άλλο τους προϋπολογισμούς. Το ίδιο συνέβη πέρσι, πρόπερσι και πάει λέγοντας…
Ρεπορτάζ
Το iatropedia έχει πραγματοποιήσει τις τελευταίες εβδομάδες δύο ρεπορτάζ για τους βηματοδότες που μπορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ αλλά αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.
Όλο και περισσότερα νοσοκομεία ανακοινώνουν ότι αναβάλλουν τακτικά χειρουργεία και η κατάσταση «βαραίνει» ακόμα περισσότερο με την στάση που τηρεί η ηγεσία που πιέζει τους διοικητές να τα βγάλουν πέρα χωρίς χρήματα και υλικά…
Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι λείπουν και χημειοθεραπευτικά φάρμακα από τα οποία όπως εύκολα καταλαβαίνει κάποιος, κρέμεται κυριολεκτικά η ζωή ανθρώπων.
Στο «Αττικόν» τους τελευταίους δύο μήνες αναβάλλονται προγραμματισμένες θεραπείες και οι ασθενείς στέλνονται σε άλλα ιδρύματα ή τους λένε να περιμένουν με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Εξάλλου, όπως κατήγγειλε προ ημερών η ΠΟΕΔΗΝ δίνοντας στη δημοσιότητα και έγγραφο, στο «Λαϊκό» η διοίκηση έδωσε εντολή στους διευθυντές των χειρουργικών κλινικών ότι οι ασθενείς θα πρέπει να ενημερώνονται ότι αν θέλουν να μπουν στη λίστα αναμονής, το χειρουργείο τους θα γίνει από Φεβρουάριο του 2018, και μάλιστα πρέπει να υπογράψουν ότι συμφωνούν με αυτό! Ωστόσο, ο διοικητής του υποστηρίζει ότι το πρόβλημα προκύπτει λόγω της μεγάλης προσέλευσης ασθενών…
Νίκαια
Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων» και στο Αιμοδυναμικό τμήμα οι γιατροί έχουν ενημερώσει επισήμως τη διοίκηση από τα μέσα του περασμένου μήνα πως δεν έχουν υλικά να διενεργήσουν στεφανιογραφίες, αγγειοπλαστικές ή να τοποθετήσουν προσωρινούς βηματοδότες.
Και πάει λέγοντας καθώς δεν έχουμε καν αγγίξει καν τα στοιχεία που μας έρχονται από την περιφέρεια που «καίνε» και «πονούν».