Άδωνις Γεωργιάδης: «Είχε ιατρική κάλυψη η τουρίστρια που κατέληξε από ανακοπή στη Μαγνησία»

  • Γιάννα Σουλάκη
Γεωργιάδης
Απαντήσεις στην καταγγελία για τουρίστρια που κατέληξε αβοήθητη στη Μαγνησία, δίνει με ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η καταγγελία, που έγινε από τον ίδιο τον αντιδήμαρχο του Δήμου Αλμυρού Γιάννη Τσαντούρη, ανέφερε πως η ηλικιωμένη τουρίστρια άφησε την τελευταία της πνοή στην Ανάβρα Μαγνησίας την περασμένη Κυριακή, σε μικρή απόσταση από το αγροτικό ιατρείο. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν ήταν δυνατόν να της παρασχεθεί ιατρική βοήθεια καθώς το Περιφερειακό Ιατρείο ήταν κλειστό.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποιήθηκαν, νοσηλεύτριες οι οποίες συμμετείχαν στην εκδρομή επιχείρησαν να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες, όμως δεν μπόρεσαν να σώσουν τη γυναίκα.

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Τσαντούρης απέστειλε επιστολή προς τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας, Φώτη Σερέτη, ζητώντας την παρέμβαση του για την απρόσκοπτη λειτουργία του αγροτικού ιατρείου.

Στο θέμα τοποθετήθηκε το απόγευμα με ανάρτησή του, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Ας τα πάμε πάλι από την αρχή, διότι η σκόπιμη διαστρέβλωση και όσων είπα και της πραγματικότητας πάει πολύ. Ο κ. Αντιδήμαρχος Ανάβρας κατήγγειλε στην αρχή, «ότι μία τουρίστρια πέθανε από ανακοπή στην περιοχή του, διότι δεν υπήρχε γιατρός υπαίθρου στο Περιφερειακό Ιατρείο Ανάβρας» Σε αυτό απάντησα με την πραγματικότητα: Α) η ατυχήσασα που έπαθε την ανακοπή στην ταβέρνα, δεν πέθανε λόγω ελλείψεως ιατρού. Σε 4’ η νοσηλεύτρια του Περιφερειακού Ιατρείου ήταν εκεί για την προσπάθεια ανάταξης της. Λόγω ιατρικού απορρήτου δεν μπορώ να πω γιατί ήταν αδύνατον να επανέλθει. Στα 20’ έφτασε εκεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με διασώστες, οι οποίοι επίσης δεν μπορούσαν να την επαναφέρουν και διαπίστωσαν τον θάνατο της. Άρα δεν έμεινε χωρίς φροντίδα και δεν οφείλεται ο θάνατός της στην έλλειψη ιατρού. Β) Στην καταγγελία του κ. Αντιδημάρχου ότι έλειπε ο ιατρός, απήντησα ότι τα Περιφερειακά Ιατρεία από την ίδρυση του ΕΣΥ δεν έχουν εφημερίες. Δηλ δεν έχουν ιατρό τα Σκ και τις αργίες. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο πληθυσμός μένει άνευ ιατρικής κάλυψης καθώς παντού καλύπτονται όλοι από τα ΚΥ, εκεί πχ υπάρχει το ΚΥ Αλμυρού, που καλύπτει με εφημερίες και αυτή την περιοχή. Άρα η απάντηση στην καταγγελία του είναι ότι δεν έλειπε ιατρός καθώς δεν μπορούσε να λείπει την Κυριακή, καθώς την Κυριακή δεν προβλέπεται ιατρός σε Περιφερειακό Ιατρείο. Όλο αυτό έχει διαστρεβλωθεί από τον @syriza_gr
διάφορα τρολ κλπ για πολιτικούς σκοπούς. Για τους καλόπιστους επαναλαμβάνω: Δεν πέθανε η κυρία λόγω ελλείψεως ιατρού, έλαβε άμεσα φροντίδα, δυστυχώς δεν τα κατάφερε, συλλυπητήρια στην Οικογένειά της. Τα υπόλοιπα είναι απλός λαϊκισμός. Ακολουθεί η ανακοίνωση της 5ης ΥΠΕ»

Δείτε την ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη στο X: