Iatropedia

Άδωνις Γεωργιάδης: Η λίστα του παιδοκαρδιοχειρουργικού τμήματος του «Αγία Σοφία» μειώθηκε δραστικά

Την απάντηση του Νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία" αναφορικά με δημοσίευμα, που παρουσιάζει μεγάλη λίστα αναμονής σε παιδοχειρουργικά περιστατικά στο Παίδων "Αγία Σοφία" λόγω έλλειψης προσωπικού, ανάρτησε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης

«Η χειρουργική λίστα αναμονής μειώθηκε σημαντικά – Με ενέργειες του υπ. Υγείας είναι καλυμμένες οι 15 από τις 17 θέσεις αναισθησιολόγων και αναμένεται σύντομα ένας επικουρικός ιατρός», αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Νοσοκομείου.

Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία» δημοσίευσε τα δικά της στοιχεία και συγκεκριμένα τόνισε στην ανακοίνωσή της τα εξής: «Η χειρουργική λίστα αναμονής μειώθηκε σημαντικά» και «Με ενέργειες του υπ. Υγείας είναι καλυμμένες οι 15 από τις 17 θέσεις αναισθησιολόγων και αναμένεται σύντομα ένας επικουρικός ιατρός».

Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης

Αναλυτικά η απάντηση της διοίκησης του νοσοκομείου Αγία Σοφία, που αναδημοσίευσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης:

Σχετικά με σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδος @DimokratiaGr η Διοίκηση του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία» δηλώνει τα εξής:

«Το Ειδικό Κέντρο Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών στα Παιδιά (ΕΚΑΣΚΑΠ) λειτουργεί στο ΓΝΠΑ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και αποτελεί το μοναδικό δημόσιο παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο της χώρας, καλύπτοντας καθημερινώς και πλήρως καρδιοχειρουργικά και θωρακοχειρουργικά περιστατικά από όλη την χώρα.

Η χειρουργική λίστα αναμονής μειώθηκε σημαντικά το τελευταίο διάστημα και τη στιγμή αυτή μόνο δώδεκα (12) παιδιά είναι σε λίστα αναμονής. Εξαιρετικά δυσμενής έκβαση για δυο (2) παιδιά δεν προκύπτει λόγω αναμονής για χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Συντονιστή Διευθυντή του Κέντρου τo 2019»

Σε κάθε περίπτωση το σχετικό έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτου αναφέρεται σε διερεύνηση καταγγελίας για το έτος 2019 και όχι για σήμερα όπου η λίστα αναμονής έχει μειωθεί δραστικά.

Μετά τις άμεσες ενέργειες του Υπουργείου Υγείας για την προκήρυξη των δεσμευμένων θέσεων ειδικότητας αναισθησιολόγων, η στελέχωση του Αναισθησιολογικού τμήματος του Νοσοκομείου έχει ως εξής:

Από τις δεκαεπτά (17) οργανικές θέσεις που προβλέπονται στον Οργανισμό του Νοσοκομείου είναι καλυμμένες οι δεκαπέντε  (15) και αναμένεται σύντομα η έλευση ενός (1) επικουρικού ιατρού.

Οι δύο (2) θέσεις που παρέμειναν άγονες πρόκειται να επαναπροκηρυχθούν άμεσα.