Iatropedia

Άδωνις Γεωργιάδης: «Η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει τα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία των Βαλκανίων – Το ΕΣΥ δεν καταρρέει»

Η εικόνα του ΕΣΥ είναι καλύτερη από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά υπάρχουν ακόμη προβλήματα, λέει ο Υπουργός Υγείας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει τους ισχυρισμούς ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) καταρρέει, τονίζοντας ότι σημειώνεται μεγάλη πρόοδος μέσα από τις μεταρρυθμίσεις που έχει θεσπίσει το Υπουργείου Υγείας.

Αναγνώρισε, ωστόσο, τις ελλείψεις που υπάρχουν ακόμη στους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και στις δομές. Βασικός στόχος του, όπως είπε ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3, είναι να μειωθεί ο χρόνος αναμονής των ασθενών στα επείγοντα. Σχολιάζοντας χθεσινό ρεπορτάζ, ο Υπουργός, με ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter), σύγκρινε το ελληνικό και το βρετανικό ΕΣΥ, όπου ο χρόνος αναμονής στα επείγοντα ξεπερνά τις 5 ώρες.

«Μην πυροβολείτε τον υπουργό και το υπουργείο. Η κατάσταση στα νησιά έχει σημειώσει θεαματική πρόοδο. Η δυνατότητα των γιατρών να ασκήσουν ιδιωτικό έργο έχει βοηθήσει πολύ την κατάσταση του συστήματος», πρόσθεσε ο κ.Γεωργιάδης.

«Βγαίνουν καλύτερα οι εφημερίες φέτος το καλοκαίρι. Υπάρχει μια τάση επιστροφής των γιατρών στο ΕΣΥ», τονίζει. «Όχι, γενική κατάρρευση δεν υπάρχει, όπως παρουσιάζεται».

Α. Γεωργιάδης: «Κοσμογονία στον τομέα της υγείας στην Θεσσαλονίκη»

Μιλώντας για τον ιατρικό χάρτη της Θεσσαλονίκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η πόλη θα αποκτήσει τα επόμενα 4 χρόνια τα δύο μεγαλύτερα και καλύτερα νοσοκομεία των Βαλκανίων.

Το νέο Ογκολογικό νοσοκομείο, το μεγαλύτερο της χώρας, προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ενώ το Παιδιατρικό νοσοκομείο, δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, θα παραδοθεί τον Δεκέμβριο του 2027, υποστηρίζοντας ότι θα είναι το «μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο στην ανατολική Ευρώπη».

«Αλλά δεν είναι μόνο αυτά στην Θεσσαλονίκη. Έχουμε επίσης τη νέα πτέρυγα στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, έχουμε τα νέα κτίρια στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, έχουμε τις νέες αίθουσες στο ΑΧΕΠΑ και φυσικά την ανακαίνιση όλων των κέντρων υγείας», λέει ο Υπουργός Υγείας.

Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI