Iatropedia

Άδωνις Γεωργιάδης: Ιδού οι νέοι μισθοί των γιατρών του ΕΣΥ (πίνακες)

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), στο Μέγαρο Μαξίμου, Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024. (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Με ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κοινοποιεί τα μισθολόγια των γιατρών του ΕΣΥ, όπως διαμορφώθηκαν μετά τις αναπροσαρμογές της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Υγείας, δημοσιοποίησε σε ανάρτησή του στο X πίνακες με τις νέες μηνιαίες αποδοχές των νοσοκομειακών γιατρών στις άγονες και προβληματικές περιοχές, μετά από τις αυξήσεις και τις φοροελαφρύνσεις στις εφημερίες.

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, οι αποδοχές των γιατρών είναι σήμερα «σημαντικά αυξημένες σε σχέση με το 2019. Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν θα ήθελα να ήταν μεγαλύτερες, αλλά δεν είναι και τόσο χαμηλές, όσο αυτές που αναπαράγονται διαρκώς στο Δημόσιο Διάλογο. Μην ξεχνάμε και τις γενικές αμοιβές στην Ελλάδα για όλους τους υπόλοιπους συμπολίτες μας. Η Κυβέρνηση εμπράκτως στηρίζει το ΕΣΥ ό,τι και να φωνάζει διαρκώς η γνωστή «συμμορία της μιζέριας» της Άκρας Αριστεράς στα Νοσοκομεία».

Δείτε τη σχετική ανάρτηση: