Iatropedia

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ρεκόρ χειρουργείων και μείωση της λίστας αναμονής κατά 23 χιλιάδες ασθενείς»

"Στρεβλή" χαρακτήρισε την εικόνα που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ για την κατάσταση στο ΕΣΥ, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Γεωργιάδης καταλόγισε αρνητικές προθέσεις σε δημοσιεύματα που παρουσιάζουν μια αρνητική εικόνα για το ΕΣΥ και πρόσθεσε πως το σύστημα Υγείας σημειώνει σημαντικές επιτυχίες.

«Την ώρα που κάποιοι υποστηρίζουν ότι διαλύεται το ΕΣΥ, έχουμε ρεκόρ χειρουργείων όλων των εποχών, μείωση κατά 23 χιλιάδες στη λίστα αναμονής χειρουργείων και το μεγαλύτερο πρόγραμμα κτιριολογικής ανακαίνισης των Νοσοκομείων του ΕΣΥ και των Κέντρων Υγείας. Να ξέρει ο κόσμος ότι εδώ γίνεται μία προπαγάνδα τεραστίου μεγέθους», ανέφερε συγκεκριμένα.

Στη συνέχεια, κλήθηκε να σχολιάσει την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, εκτοξεύοντας πυρά για μία ακόμη φορά κατά του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο Πολάκης κατηγόρησε αυτούς τους ανθρώπους για παράνομο πλουτισμό, για ψευδές πόθεν έσχες, για απιστία σε βαθμό κακουργήματος. Αθωώθηκαν από όλα. Αυτή η αθώωση είναι η πέμπτη, δεν είναι η πρώτη αθώωση. Είχαν πέντε βαριές κατηγορίες και έχουν κερδίσει πέντε διαφορετικά δικαστήρια. Το ότι απολύθηκαν εργαζόμενοι για πολιτικούς λόγους από το δημόσιο και καταστράφηκε η ζωή τους, δεν έχουν συγκινήσει έναν στον τομέα ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ; », κατέληξε ο ίδιος.

Γεωργιάδης: «Όσο μικραίνει ο ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνει ο Πολάκης»

Τέλος, αναφερόμενος στις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ενδεχόμενο ο Παύλος Πολάκης να γίνει Πρόεδρος του κόμματος, δεν το απέκλεισε:
«Όσο μικραίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο μεγαλώνει ο Πολάκης. Δεν το αποκλείω να γίνει αρχηγός. Το θεωρώ και πιθανό. Βέβαια αν γίνει αυτό, θα «καθαρίσει» και τον Παππά. Στο τέλος, το ξεκαθάρισμα το μεγάλο θα είναι Πολάκης-Παππάς», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.