Άδωνις Γεωργιάδης: Σε θετική κατεύθυνση η προσφορά των 1.000 ευρώ σε κάθε γιατρό που θα συνδράμει το ΕΣΥ

  • Γιάννα Σουλάκη
Γεωργιάδης
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, χαιρετίζει την απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) να χορηγήσει επιπλέον 1.000 ευρώ σε κάθε γιατρό που θα αποφασίσει να καλύψει κενές θέσεις σε νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στο twitter, χαιρετίζει την πρόθεση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) να δώσει, όπως ανακοίνωσε, επιπλέον 1.000 ευρώ σε κάθε ιδιώτη γιατρό ο οποίος θα εργαστεί στο ΕΣΥ και θα καλύψει ανάγκες του συστήματος.

«Η σημερινή ανακοίνωση του ΠΙΣ κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση καθώς και σκοπεύει ο ίδιος με ιδίους πόρους να συνδράμει οικονομικά τους ιδιώτες γιατρούς που θα συμβάλουν στη λειτουργία του ΕΣΥ αλλά και διότι κάνει δημόσια έκκληση στα μέλη του να μας βοηθήσουν σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία», έγραψε ο υπουργός Υγείας στην ανάρτησή του.

Δείτε την ανάρτηση:

ΠΙΣ: Δεχθήκαμε «ακατονόμαστες απειλές»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), μετά τη συνάντηση του προεδρείου του την Τρίτη 16 Ιουλίου με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, συνεδρίασε χτες Τετάρτη 17 Ιουλίου και αποφάσισε να δώσει επιπλέον κίνητρα στους γιατρούς που πρόσφατα ολοκλήρωσαν την ειδικότητά τους, με σκοπό να αποδεχθούν την πρόσκληση της πολιτείας να στελεχώσουν το ΕΣΥ, ώστε να μην προχωρήσει η θέσπιση της υποχρεωτικότητας, όπως έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΠΙΣ ΕΔΩ: Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Προσφέρει επιπλέον 1.000 ευρώ επίδομα σε κάθε γιατρό που θα δεχτεί να εργαστεί στο ΕΣΥ

Συγκεκριμένα, ο ΠΙΣ προσφέρει δωρεάν συνδρομή σε επόμενα Ιατρικά Συνέδρια και κυρίως επίδομα 1.000 ευρώ επιπλέον της αμοιβής των εφημεριών που θα λάβουν οι γιατροί από το ΕΣΥ.

Ωστόσο, οι γιατροί επισημαίνουν χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα πως μέχρι σήμερα δεν υπήρξε από την πλευρά του Υπουργείου Υγεία σαφής γραπτή ενημέρωση για τις πραγματικές ανάγκες του συστήματος από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας, την ώρα που όπως λένε, αντιμετωπίζουν «ακατονόμαστες απειλές».

Εκφράζουν τέλος, την απογοήτευσή τους για τον «κοινωνικό αυτοματισμό και λαϊκισμό» που εγείρουν οι πράξεις αυτές εις βάρος των γιατρών.

Τέλος, ο Πανελλήνιος ιατρικός Σύλλογος, επισημαίνει πως έχει πράξει στο ακέραιο και έγκαιρα το καθήκον του «και ξεπερνά σήμερα τις οικονομικές του δυνατότητες για να αποδείξει ότι ο ιατρικός κόσμος της χώρας επιτελεί το έργο του, ακόμη και όταν οι υπεύθυνοι των οικιών ημών εμπιπραμένων αυτοί άδουν».