Άδωνις Γεωργιάδης: «Το πρόστιμο στην πανδημία έφερε αύξηση 10% – 12% των εμβολιασμών στις κρίσιμες τότε ηλικίες»

  • Γιάννα Σουλάκη
Άδωνις Γεωργιάδης
Η πανδημία είναι πλέον μέρος της κανονικότητάς μας και πρέπει να πείσουμε τους ηλικιωμένους να εμβολιάζονται. Τα πρόστιμα έπρεπε να μπουν την εποχή που μπήκαν, ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Σε τηλεφωνική παρέμβαση του στον ρ/σ ΣΚΑΙ, ο υπουργός Υγείας μίλησε αναφορικά με τη χθεσινή εξαγγελία για τη διαγραφή των προστίμων στους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους.

Συγκεριμένα, ανέφερε πως καλώς αποφασίστηκε το μέτρο να εφαρμοστεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας γιατί τότε έπρεπε να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί για να σωθούν περισσότερες ανθρώπινες ζωές και γιατρί η πανδημία θέριζε και δεύτερον για να ανοίξει γρηγορότερα η οικονομία γιατί η χώρα κινδύνευε με χρεωκοπία.

«Δούλεψε το μέτρο; Δούλεψε. Είχαμε αύξηση των εμβολιασμών στις κρίσιμες τότε ηλικίες αυτόματα περίπου 10% – 12%. Άρα, ποτέ η Κυβέρνηση δεν είπε ότι κακώς έβαλε το πρόστιμο και ποτέ η Κυβέρνηση δεν είπε ότι δεν έπρεπε να μπει. Το πρόστιμο την εποχή που μπήκε έπρεπε να μπει».

Σήμερα οι παραπάνω λόγοι έχουν εκλείψει, σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς η πανδημία είναι πολύ πιο ήπια και είναι ένα κομμάτι της κανονικότητάς μας. Πλέον ο στόχος έχει αλλάξει, επισήμανε: «Πρέπει να πείσουμε πια τους περισσότερους από τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Η πολιτική που θέλουμε να εφαρμόσουμε και πρέπει να πετύχουμε να εφαρμόσουμε από εδώ και μπρος είναι το εμβόλιο του Covid να πάψει να αποτελεί ένα ξεχωριστό κομμάτι από τα υπόλοιπα εμβόλια και να γίνει ένα κομμάτι της κανονικότητάς μας. Και ποιο είναι το ακροατήριο που κυρίως πρέπει να πείσουμε για να εμβολιαστεί; Ποιοι είναι οι άνθρωποι αυτοί που κυρίως το χρειάζονται; Είναι οι άνθρωποι +60. Γιατί αν πείσουμε αυτή την κατηγορία των συμπολιτών μας να εμβολιάζονται μαζικότερα θα μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο προστασίας της δημόσιας υγείας και να σώσουμε περισσότερους», πρόσθεσε.

Η εποχή του διχασμού έχει τελειώσει πλέον, πρόσθεσε και το εμβόλιο του Covid έχει δοκιμαστεί περισσότερο παντός άλλου εμβολίου.

«Άρα, κάνουμε μία κίνηση καλής θέλησης, ακριβώς στην ομάδα εκείνη των ανθρώπων που θέλουμε να πείσουμε. Ο σκοπός εδώ είναι πώς θα μπορέσουμε πλέον να γίνουμε πιο φιλικοί σε αυτούς τους ανθρώπους που πρέπει να τους πείσουμε να μπουν να εμβολιαστούν και έτσι ξεκινούμε με αυτό το μέτρο».

Ολόκληρη η τηλεφωνική παρέμβαση στο ακόλουθο video: