Αυτά είναι τα προβλήματα στα Νοσοκομεία των νησιών Ιονίου, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού

  • Iatropedia newsroom
ΠΟΕΔΗΝ
Αποψιλωμένες είναι οι υγειονομικές δομές των νησιών του Ιουνίου, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, σύμφωνα με την έκθεση - καταγγελία των εργαζομένων.

Στην ίδια δυσχερή κατάσταση λόγω των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού με τις υγειονομικές μονάδες του Αιγαίου Πελάγους βρίσκονται και τα νησιά του Ιονίου Πελάγους.

«Κάθε ημέρα που περνάει και χειρότερα από πλευράς στελέχωσης. Προσπαθούν με μετακινήσεις να μπαλώσουν τα κενά», σχολιάζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος και εξηγεί:

«Τον χειμώνα που οι διακομιδές είναι πιο δύσκολες λόγω καιρικών συνθηκών τι θα γίνουν οι μόνιμοι κάτοικοι; Εαν δεν αποφασίσουν να επενδύσουν στη δημόσια υγεία, δεν δοθούν κίνητρα προσέλκυσης στο ΕΣΥ δυστυχώς κάθε φορά θα συζητάμε τα ίδια προβλήματα τα οποία ημέρα με την ημέρα θα επιδεινώνονται», σημειώνει.

Δείτε ποια είναι αναλυτικά τα προβλήματα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ 39 κλινών: Υπάρχουν 4 οργανικές θέσεις παθολόγων. Υπηρετεί 1 μόνιμος, 1 με μπλοκάκι ιδιώτης λίγες ημέρες το μήνα και 1 παθολόγος με μετακίνηση.

Στα ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ υπάρχει μόνο 1 γιατρός γενικής Ιατρικής και αναγκάζονται να καλύπτουν οι γιατροί των κλινικών.

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΙ: Από τις 4 οργανικές θέσεις υπηρετούν 2 αναισθησιολόγοι στη πράξη μόνο ΕΝΑΣ γιατί ο δεύτερος απουσιάζει με αναρρωτική άδεια. Καλύπτει επίσης το νοσοκομείο 1 αναισθησιολόγος από ΑΜΑΛΙΑΔΑ με μετακίνηση λίγων ημερών.

ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ: Δεν υπάρχει ούτε ψυχίατρος, ούτε παιδοψυχίατρος με επισκεψιμότητα μεγάλη από κατοίκους. Προσπαθούν οι άλλοι επαγγελματίες ψυχικής υγείας να προσφέρουν υπηρεσίες.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ: Έχουν απομείνει 2 παθολόγοι διευθυντές και η κλινική καλύπτεται από στρατιωτικούς γιατρούς.

Υπηρετούν μόνο 2 νεφρολόγοι. Σοβαρή έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού.

Η χειρουργική κλινική νύχτες Σαββατοκύριακα, αργίες καλύπτεται από μία νοσηλεύτρια στη βάρδια.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Ακόμη δουλεύει με τον οργανισμό του παλαιού νοσοκομείου παρά την ανάπτυξη πολλών νέων τμημάτων στο νέο νοσοκομείο. Σοβαρή έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, Μαΐων και όλων των άλλων ειδικοτήτων παρ ότι στον οργανισμό δεν υφίστανται κενές θέσεις ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ για τους παραπάνω λόγους.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ: Υπηρετούν μόνο 2 χειρουργοί και 1 με μπλοκάκι ιδιώτης.

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟ: Υπηρετεί 1 αναισθησιολόγος, 1 με μπλοκάκι ιδιώτης και 1 μετακινημένος από το Μεσολόγγι. Στη χειρουργική υπάρχουν ακάλυπτες ημέρες κάθε μήνα. Υπηρετούν 1 ΩΡΛ, 1 Νευρολόγος, 1 Πνευμονολόγος.

«Κίνητρα, κίνητρα, κίνητρα», καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ