Iatropedia

Αγρίνιο: Στο νοσοκομείο γυναίκα που τραυματίστηκε από σαλάχι

Stingray fish

Κολυμπούσε στην παραλία Αράπης κοντά στο Λουτρό Αμφιλοχίας. Έχουν συμβεί και άλλα περιστατικά στο παρελθόν.

Στο Νοσοκομείο Αγρινίου νοσηλεύεται για γυναίκα, την οποία τσίμπησε σαλάχι ενώ βρισκόταν στην παραλία Αράπης κοντά στο Λουτρό Αμφιλοχίας.

Το ατύχημα συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Ιουλίου. Το σαλάχι κρυβόταν στα ρηχά της παραλίας, στην άμμο, και τσίμπησε τη γυναίκα στον αστράγαλο καθώς περπατούσε στο νερό.

Στη γυναίκα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από άλλους λουόμενους. Στη συνέχεια ο πατέρας της την μετέφερε στο νοσοκομείο όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Όπως αναφέρει το agriniotimes.gr, ανάλογα περιστατικά έχουν συμβεί και σε άλλες παραλίες της περιοχής, όπως η Μπούκα. Η παραλία Αράπης είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς σε οικογένειες με μικρά παιδιά. Δεν διαθέτει όμως ναυαγοσώστη, ούτε πινακίδες που να προειδοποιούν τους λουόμενους για τον κίνδυνο ύπαρξης επικίνδυνων μορφών θαλάσσιας ζωής.

Τα σαλάχια είναι σαρκοφάγα. Συγγενεύουν με τους καρχαρίες και τρέφονται από κοπάδια ψαριών, στα οποία επιτίθενται. Μερικά είδη θεωρούνται επικίνδυνα για τον άνθρωπο διότι φέρουν στην ουρά τους ακίδες που επικαλύπτονται από τοξικό δηλητήριο. Αν οι ακίδες χτυπήσουν ζωτικό όργανο, δεν προκαλούν μόνο αφόρητο πόνο αλλά ακόμη και καρδιακή προσβολή.

Με πληροφορίες από ERT news

Φωτογραφία: iStock