Αγριο ξυλοδαρμό 5χρονου με σύνδρομο Down στο Παίδων καταγγέλουν οι εργαζόμενοι

  • Γιάννα Σουλάκη
Παίδων
Εκτός ελέγχου φαίνεται ότι είναι η κατάσταση με τα 40 εγκαταλελειμμένα -μετά από εισαγγελικές παραγγελίες- παιδιά στο νοσοκομείο Παίδων "Αγ.Σοφία". Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν και νέο περιστατικό βίας στο νοσοκομείο.

Εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παίδων καταγγέλλουν πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με τα εγκαταλελειμμένα παιδιά με τελευταίο περιστατικό τον άγριο ξυλοδαρμό πεντάχρονου με σύνδρομο Down.

Οι εργαζόμενοι έστειλαν επιστολή στη διοίκηση του Παίδων, τις νομικές και κοινωνικές υπηρεσίες του νοσοκομείου, στους εισαγγελείς ανηλίκων, την 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής καθώς επίσης και στα υπουργεία Υγείας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης, και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Όπως καταγγέλλουν, δύο από τα περίπου 40 εγκαταλελειμμένα παιδιά που ζουν στο νοσοκομείο ηλικίας οκτώ και εννέα ετών, χτύπησαν άγρια ένα πεντάχρονο παιδί με σύνδρομο Down.

«Σε ένα μείζον κοινωνικό ζήτημα, τη φροντίδα και προστασία ανηλίκων, κρίνουμε εντελώς απαράδεκτη την προχειρότητα και την κατ’ επίφαση αντιμετώπιση του, μέσω της κακής διαχείρισης και χρήσης δομών που υπηρετούν άλλη αποστολή, όπως τα νοσοκομεία. Τα γεγονότα συγκλίνουν στην ανάγκη για τον σχηματισμό δομών φιλοξενίας για το παρόν και για βελτίωση της κοινωνικής πολιτικής προς άμβλυνση του φαινομένου του επισφαλούς ανηλίκου στο μέλλον» αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Εκφράζουν την επιφυλακτικότητά τους τόσο ως προς τους χρόνους εφαρμογής του σχεδιασμού των τριών υπουργείων που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατόπιν κινητοποιήσεων, σύμφωνα με τους οποίους θα δημιουργηθούν δύο ξενώνες με προγράμματα και συνέργειες εξπρές μέχρι τον Ιούνιο.

«Αρνούμαστε να γίνουμε συνένοχοι στην συνεχιζόμενη κακοποίηση και αποστέρηση των βασικών δικαιωμάτων των παιδιών που βρίσκονται στα νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή» τονίζουν οι εργαζόμενοι.

Παράλληλα ζητούν από τους αρμόδιους να λάβουν συγκεκριμένες και εμπεριστατωμένες απαντήσεις στα εξής:

  • Τι προβλέπεται σε περίπτωση τραυματισμού ή υλικής ζημιάς εργαζόμενου στο νοσοκομείο;
  • Βάσει ποιας νομοθεσίας παραμένουν τα παιδιά σε ομηρία στα νοσοκομεία παίδων;
  • Για όσο διάστημα παραμένουν, ποιος έχει ευθύνη για την υγεία τους;
  • Με σχεδιασμό και συγκεκριμένες δράσεις θα επιτευχθεί η οριστική αντιμετώπιση του φαινομένου;

Δείτε τις σχετικές καταγγελίες που έκαναν οι εργαζόμενοι:

Πηγή: reader.gr