Αίας Μανθόπουλος: Σε πέντε ασθενείς μεταμοσχεύθηκαν τα όργανά του

  • Ρούλα Τσουλέα
Μανθόπουλος
Μεταμοσχεύθηκαν οι νεφροί, το ήπαρ και τα μάτια του, μετά από απόφαση της οικογένειάς του.

Ζωή σε πέντε συνανθρώπους του έδωσε με τον θάνατό του ο ηθοποιός Αίας Μανθόπουλος, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Οκτώβριο έπειτα από βαρύ εγκεφαλικό που υπέστη.

Όπως αποκάλυψε σήμερα η πρώην σύζυγός του Στέλλα Τσιάτσιου, οι νεφροί του μεταμοσχεύθηκαν σε δύο ασθενείς που έκαναν αιμοκάθαρση για 6 και 8 χρόνια. Το ήπαρ του μεταμοσχεύθηκε σε έναν ασθενή με πολλά προβλήματα υγείας και θεραπείες. Τέλος ιστοί των ματιών του μεταμοσχεύθηκαν σε δύο ασθενείς.

Ο Αίας Μανθόπουλος και η κυρία Τσιάτσιου είχαν αποκτήσει δύο παιδιά, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην απόφαση για τη δωρεά.

«Ο Αίας είχε φύγει. Ήταν ένα μηχάνημα που συντηρούσε το σώμα του, το οποίο εγώ ένιωθα ότι ταλαιπωρείται κιόλας», είπε η κυρία Τσιάτσιου στην εκπομπή «Super Κατερίνα». «Η κόρη μου ήταν αυτή που πήρε πρώτη την απόφαση να δωρίσουμε τα όργανα του μπαμπά της για να μπορέσουμε να δώσουμε ζωή σε άλλους ανθρώπους. Στον γιο μου πήρε λίγο παραπάνω χρόνο. Με ρώτησε τη γνώμη μου και του είπα ότι πιστεύω ότι ο μπαμπάς του θα ήθελε να κάνει μια τόσο μεγάλη αυλαία».

Ο εγκεφαλικός θάνατος του αγαπημένου ηθοποιού είχε διαγνωστεί στις 17 Οκτωβρίου 2023. Νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αττικόν, μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο.

Διαβάστε ακόμα Αίας Μανθόπουλος: Διαγνώστηκε με εγκεφαλικό θάνατο – Οι συγγενείς προχωρούν σε δωρεά οργάνων

Εκείνη την ημέρα το νοσοκομείο είχε ανακοινώσει τη δωρεά των οργάνων του, δίχως να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο ηθοποιός είχε γνωρίσει μεγάλη επιτυχία με την κλασική τηλεοπτική σειρά «Δύο Ξένοι», όπου υποδύθηκε τον «Αίαντα».

Με πληροφορίες από Newsit.gr

Φωτογραφία αρχείου: Ο Αίας Μανθόπουλος (πρώτος αριστερά) με τον Φίλιππο Σοφιανό το 1999.