Iatropedia

Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ: Καλώς ήρθες ανάπτυξη και …λέξη για την Υγεία

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από το Σάββατο το πρωί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας για την 82η ΔΕΘ που άρχισε χθες και θα θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου. Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε μάλιστα το περίπτερο 15 του Συλλόγου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ και έγινε εθελοντής δότης. Στην ομιλία του αργότερα ωστόσο, δεν είπε τίποτα για την Υγεία στην χώρα... Τίποτα συγκεκριμένο!

Αργότερα, είχε άλλωστε να αντιμετωπίσει άλλα προβλήματα. Με σύνθημα «Η αξιοπρέπεια μας είναι αδιαπραγμάτευτη», οι ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΞΘ και ΕΔΟΘ ξεκίνησαν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας γύρω στις 18.00 το απόγευμα, στο άγαλμα του Βενιζέλου και ακολούθησε πορεία, που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 21.00. Οι διαδηλωτές σήκωσαν τα προστατευτικά ρολά και μπήκαν στο προαύλιο του Βελλίδειου, λίγο πριν ανέβει στο βήμα ο Αλέξης Τσίπρας.

Το μπλοκ της Πρωτοβουλίας Συνδικάτων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα και δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σήκωσαν τα στόρια ασφαλείας που κλείνουν την πύλη και έφτασαν μέχρι τα μηχανήματα ακύρωσης εισιτηρίων, όπου βρίσκονταν παρατεταγμένες δυνάμεις της Αστυνομίας. Ακολούθησαν επεισόδια περιορισμένης σχετικά έκτασης.

ΤΟΜΥ, ΕΣΠΑ, προσλήψεις και λοιπά περί της Υγείας δεν απασχόλησαν στην ομιλία του τον πρωθυπουργό καθώς έχουν ειπωθεί πολλάκις χωρίς άμεσα αποτελέσματα και ο κόσμος έχει κουραστεί να τα ακούει… Υπήρχαν μάλιστα πληροφορίες των προηγούμενων ημερών ότι σύμβουλοί του τον είχαν αποτρέψει από τέτοιες αναφορές κατά την ομιλία στη φετινή ΔΕΘ.

Έκφραση που αναφέρεται όχι αποκλειστικά αλλά και στο τομέα της Υγείας είναι η «Χρέος μας είναι να δημιουργήσουμε μια άλλη Ελλάδα του σχεδιασμού της ισότητας, της ισονομίας, της αξιοκρατίας, του κοινωνικού κράτους, της σταθερότητας και της εμπιστοσύνης. Να δημιουργήσουμε θεσμούς για να μπορούμε να προστατεύουμε αυτό που ονομάζουμε δημόσιο συμφέρον».

Όπως επίσης η παρακάτω αναφορά μπορεί να συμπεριλάβει και τις ΤΟΜΥ στις οποίες γίνονται προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ:

«Η Ελλάδα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, είναι η πρώτη χώρα στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Αυτό σημαίνει εισροή πόρων 11 δισ. για την ελληνική οικονομία από το 2015 και μετά, στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, της επιχειρηματικής καινοτομίας και της ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού».