Iatropedia

Αναισθησιολογική Εταιρεία: Γι’ αυτούς τους λόγους οι αναισθησιολόγοι δεν θέλουν να εργαστούν στο ΕΣΥ

Σειρά παραβιαστικών ενεργειών και αποφάσεων προσάπτει στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας η Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία.

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρία δηλώνει πως παρακολουθεί με «αγωνία» τη διαρκή υποβάθμιση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της Ελλάδας, «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού», τα οποία κινδυνεύουν να αναστείλουν τη διεξαγωγή τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων λόγω έλλειψης Αναισθησιολόγων αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού.

Παράλληλα οι αναισθησιολόγοι παρατηρούν «με έκπληξη», όπως λένε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να υποβαθμίζει τις αντιδράσεις του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού σε προεκλογικές δράσεις και να εξαπολύει «προσωπικές επιθέσεις πολιτικών φρονημάτων σε αναισθησιολόγους».

«Τα προβλήματα που επικαλούνται οι συνάδελφοι είναι αυτά για τα οποία έχουμε ενημερώσει το Υπουργείο Υγείας με επανειλημμένα υπομνήματά μας και δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση.  Η δύσκολη θέση στην οποία έχουν βρεθεί είναι αποτέλεσμα της επίμονης άρνησης να δοθεί μια γενναία λύση. Περιμένουμε από το ΥΥ να εγκύψει στο πρόβλημα γιατί είναι πραγματικό και να μην το αντιπαρέρχεται στρέφοντας το δημόσιο διάλογο στην απαξίωση της επιστημονικής κοινότητας σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο», αναφέρουν οι αναισθησιολόγοι.

Ως Επιστημονική Εταιρία που εκπροσωπεί τους Αναισθησιολόγους της Ελλάδας θέλουμε να τονίσουμε τα εξής:

Για ακόμα μία φορά θα θέλαμε να επαναλάβουμε τις προτάσεις μας για την ενίσχυση των προλήψεων στο ΕΣΥ: