Απάντηση του «Αγία Όλγα» για τις αναβολές χειρουργείων που κατήγγειλλε η ΠΟΕΔΗΝ

  • Γιάννα Σουλάκη
Αγία Όλγα
Αυξάνονται τα χειρουργικά τραπέζια και προσλαμβάνεται προσωπικό στο νοσοκομείο "Αγία Όλγα", προκειμένου να πραγματοποιούνται με επάρκεια τα χειρουργεία, τονίζει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση.

Απάντηση στους εργαζόμενους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) που κατήγγειλαν τις προηγούμενες μέρες ότι υπάρχουν σοβαρές αναβολές προγραμματισμένων χειρουργείων εξαιτίας σημαντικών ελλείψεων σε προσωπικό δίνει η Διοίκηση του «Αγία Όλγα»

ΗΔιοίκηση τονίζει ότι από Δευτέρα θα αυξηθούν σταδιακά τα χειρουργικά τραπέζια, για την εξυπηρέτηση των ασθενών.

Συγκεκριμένα αναφέρεται σε ανακοίνωση:

«Τα υφιστάμενα για επεμβάσεις χειρουργικά τραπέζια είναι (3) τρία τακτικά και (1) ένα έκτακτο, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα τα τακτικά θα αυξηθούν σταδιακά στα (4) τέσσερα και ένα (1) έκτακτο. Η ανάπτυξη αυτή κρίνεται ως ομαλά επαρκής».

Ως προς την επάρκεια γιατρών, ο Διοικητής του νοσοκομείου επισημαίνει ότι αυτή τη στιγμή υπηρετούν στο νοσοκομείο συνολγικά 7 αναισθησιολόγοι (μία Διευθύντρια και έξι ειδικευμένοι Αναισθησιολόγοι εκ των οποίων ο ένας κωλυόμενος), ενώ αναμένεται και η πρόσληψη επιπλέον προσωπικού, μετά από θετική εισήγηση της 1ης ΥΠΕ προς το Υπουργείο Υγείας, η οποία και εγκρίθηκε.

Η έγκριση αφορά συγκεκριμένα:

α) αίτημα για (3) τρεις επικουρικούς ειδικευμένους Αναισθησιολόγους (η μία ιατρός έχει ήδη αναλάβει Υπηρεσία).

β) αίτημα για προκήρυξη (4) τεσσάρων θέσεων μόνιμων Αναισθησιολόγων και (1) μίας θέσης μόνιμου Παθολόγου.

γ) Πέρα των ανωτέρω έχει γίνει αίτημα προς έγκριση 27 (είκοσι επτά) επικουρικών ιατρών, διαφόρων ειδικοτήτων με προτεραιότητα στα Τμήματα που χρήζουν άμεσης ενίσχυσης (π.χ. ΩΡΛ, Ακτινολογικό κλπ).