Iatropedia

Αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση αποφάσισε και ο ΙΣΑ

Doctor stand on the table with x ray film ,brain ct scan

Ζητούν να αποσυρθεί το άρθρο 65 του κατατεθέντος Νομοσχεδίου για την ψυχική υγεία που προβλέπει κυρώσεις για τους ιδιώτες γιατρούς που αρνούνται να καλύψουν άγονες θέσεις σε δημόσιες δομές υγείας

Το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στην σημερινή έκτακτη σύσκεψή του ομοφώνως συντάσσεται με το ΔΣ του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και την Ολομέλεια των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας που αποφάσισαν αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση από την Παρασκευή 26 έως τη Δευτέρα 27 Ιουλίου.

Ζητούν να αποσυρθεί το άρθρο 65 του κατατεθέντος Νομοσχεδίου για την ψυχική υγεία που προβλέπει κυρώσεις για τους ιδιώτες γιατρούς που αρνούνται να καλύψουν άγονες θέσεις σε δημόσιες δομές υγείας.

Ο ΙΣΑ ζητά την κατανόηση των πολιτών για την ταλαιπωρία, αλλά, όπως αναφέρει, «αγωνιζόμαστε για ένα δίκαιο και αποδοτικό σύστημα υγείας».

Σημειώνει ότι απαιτείται μακροπρόθεσμη στρατηγική, με ουσιαστικά κίνητρα οικονομικά και επαγγελματικά, για την κάλυψη των άγονων περιοχών με συναίνεση από τον ιατρικό κόσμο, προκειμένου να δομηθεί ένα ελκυστικό Σύστημα Υγείας, ειδικά για τους νέους γιατρούς που εγκαταλείπουν τη χώρα.

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μεσογειακή διατροφή: Βελτιώνει εντυπωσιακά τους δείκτες υγείας των παιδιών μέσα σε 2 μήνες

Το αλκοόλ είναι η κύρια αιτία θνησιμότητας στην Ευρώπη με 800.000 θανάτους κάθε χρόνο

«Κρας τεστ» στα πιο συνηθισμένα γλυκαντικά: Ποιο είναι πιο υγιεινό σύμφωνα με τους ειδικούς